ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στη Μενδενίτσα: Καίει σε ένα μέτωπο - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μεγάλη φωτιά στη Μενδενίτσα: Καίει σε ένα μέτωπο - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
lamiareport.gr

Μενδενίτσα: Οι φλόγες πέρασαν κοντά από τα σπίτια στο χωριό Καραβίδια - Στο σημείο έχουν σπεύσει 48 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων

Η φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας (27/3) στην περιοχή Καραβίδια του Δήμου Καμένων Βούρλων, κοντά στη Μενδενίτσα, εξακολουθεί να καίει μέχρι αυτή την ώρα.

Η μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και οι ρίψεις νερού από αέρος από δύο αεροσκάφη, περιόρισαν σε ένα μέτωπο τη μεγάλη πυρκαγιά που αρχικά απείλησε κατοικίες, σύμφωνα με το lamiareport.

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν και στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.
Συνδρομή και από υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε βίντεο

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας, Ηλία Σανίδα, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο Συντονιστικό Κέντρο της Περιφέρειας, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και το πρώτο μέλημά τους ήταν να την αποκόψουν από κατοικημένες περιοχές όπως και έγινε.

«Αυτή τη στιγμή συνδράμουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης, μία μπουλντόζα και δύο υδροφόρες της Περιφέρειας, καθώς και ένα jcb από το Δήμο Καμένων Βούρλων και είμαστε έτοιμοι να στείλουμε κι άλλα μηχανήματα αν χρειαστούν» πρόσθεσε ο κ. Σανίδας.

fotia-fthiotida1.jpg
lamiareport.gr