ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Ξεσπούν οι γονείς του 11χρονου για τον λυράρη - Θέμα χρόνου να συλληφθεί ο γιατρός

Ηράκλειο: Ξεσπούν οι γονείς του 11χρονου για τον λυράρη - Θέμα χρόνου να συλληφθεί ο γιατρός

Hράκλειο: Kαμία επαφή δεν είχαν οι γονείς του ανήλικου με τον λυράρη που παρίστανε τον οικογενειακό φίλο στον 11χρονο, λέει στο Newsbomb.gr η συνηγορός τους - Φόβοι ότι εμπλέκονται περισσότερα από δέκα άτομα στην φρικιαστική υπόθεση

Ραγδαίες από την πρώτη κίολας μέρα είναι οι εξελίξεις στη νέα υπόθεση μαστροπείας με θύμα ένα 11χρονο αγόρι από το Ηράκλειο, το οποίο φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε 66χρονος λυράρης.

Ο μουσικός ο οποίος έχει συλληφθεί και αύριο Τρίτη 27/03 αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, πρόσεγγισε για πρώτη φορά τον 11χρονο το 2018 και κατηγορείται πως τον βίαζε και τον εξέδιδε μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2023.

Παράληλλα έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ένας 46χρονος, γιατρός στο επάγγελμα, για ασέλγεια στο παιδί, ο οποίος έχει ήδη έχει «καρατομηθεί» από το ΕΣΥ με εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. Μάλιστα οι Αρχές αναζητούν άλλα δύο άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στη σοκαριστική υπόθεση και να έχουν βιάσει τον 11χρονο.

Από την πλευρά της η οικογένεια του ανήλικου αλλά και ο ίδιος που είναι σήμερα 15 ετών, κάνουν έκκληση να «ανοίξουν στόματα» ενώ η δικηγόρος Έφη Σωμαρά μεταφέρει τη θέση της οικογένειας για τον 66χρονο λυράρη, μιλώντας στο Newsbomb.gr

Καμία επαφή της οικογένειας με τον λυράρη - Διαψεύδει τις κατηγορίες ο γιος του 66χρονου

Όπως έχει γίνει γνωστό ο λυράρης παρίστανε τον φίλο της οικογένειας στο παιδί ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, έχοντας ως απώτερο σκόπο να κάνει πράξη τις αρρωστημένες σκέψεις του.

Η συνήγορος της οικογένειας του ανήλικου Έφη Σωμαρά ωστόσο επισημαίνει στο Newsbomb.gr πως η οικογένεια δεν είχε καμία επαφή με τον 66χρονο και σε καμία περίπτωση δεν ήταν φίλος τους.

«Δεν υπήρχε καμία φιλική επαφή, ούτε κοινωνική επαφή με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Δεν γνωρίζονται, δεν είναι οικογενειακοί φίλοι, αυτός παρέστησε τον φίλο στο παιδί για να κερδίσει την εύνοιά του. Δεν ήξεραν τίποτα, αν υπήρχε οποιαδήποτε γνώση των γονέων θα είχαν καταλάβει κάτι», αναφέρει συγκεκριμένα.

Πρόσθεσε δε ότι οι γονείς του παιδιού είναι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και προσπαθούν ακόμα να διαχειριστούν το σοκ που τους προκάλεσε η αποκάλυψη της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα στο Star μίλησε ο γιος του λυράρη ο οποίος διέψευσε τις κατηγορίες λέγοντας πως «είναι όλα ψέματα. Η αλήθεια θα φανεί. Αύριο στις αρχές θα αποδειχθούν ότι όλα είναι ψέματα».

«Είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί ο γιατρός»

Όσον αφορά στον 46χρονο, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων, Νίκος Καλομοίρης τόνισε ότι η σύλληψή του είναι θέμα χρόνου να πραγματοποιηθεί, ενώ εξέφρασε το φόβο του για περισσότερους εμπλεκόμενους

«Η υπόθεση με τον 46χρονο γιατρό είναι στο στάδιο της προανακρίσεως, είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί κι εκείνος έτσι ώστε να δούμε τις κατηγορίες που έχουμε εις βάρος του. Είναι ακόμα άλλοι δύο στο προσκήνιο αλλά πιθανότατα εμπλέκονται πολλοί περισσότεροι διότι μέσω των κοινωνικών δικτύων που προσπαθούσε ο 66χρονος θα δούμε πόσοι εμπλέκονται και τις συνομιλίες που υπάρχουν γιατί μπορεί να είναι περισσότεροι και από πέντε και από δέκα. Πιθανόν να είναι αρκετοί, δυστυχώς», ανέφερε συγκεκριμένα

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου, αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, και αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023

Ο 66χρονος βίαζε και εξέδιδε το ανήλικο μέσω διαδικτύου επί 3 χρόνια

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Newsbomb.gr, ο συγκεκριμένος λυράρης που συνελήφθη με την κατηγορία ότι βίαζε και εξέδιδε τον 11χρονο, προσέγγισε το παιδί το 2018. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λυράρης φέρεται να τον βίαζε συστηματικά, με τους βιασμούς να συνεχίζονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Ο λυράρης όμως το 2020, αφού κατηγορείται ότι το βίαζε, φέρεται να τον εξανάγκαζε να του στέλνει φωτογραφίες και βίντεο με γυμνό περιεχόμενο, το οποίο στη συνέχεια απέστελλε σε χρήστες σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες είχε δημιουργήσει προφίλ εξ ονόματος του ανηλίκου, χωρίς τη θέλησή του.

Ακόμη, ο λυράρης από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023 είχε κανονίσει για τον ανήλικο τρεις συναντήσεις με διαφορετικούς άνδρες, προκειμένου να ασελγήσουν στο παιδί.

Ο λυράρης είχε δημιουργήσει τρία ψεύτικα προφίλ στο Instagram, μέσω των οποίων κατηγορείται ότι συνομιλούσε με άλλους χρήστες ή ανάγκαζε τον ανήλικο να το πράττει, αποστέλλοντας και σε αυτούς πορνογραφικό υλικό του ανήλικου.

Από τις έρευνες στα σπίτια των δύο, κατασχέθηκαν ένας αναδιπλούμενος σουγιάς, δύο φυσίγγια, 10 κινητά, δύο κάρτες σιμ κ.λπ.

Αυτός είναι ο 46χρονος γιατρός που ασέλγησε κατά του 11χρονου

Ένας από τους άντρες που είχαν συναντηθεί με τον 11χρονο ήταν και ο 46χρονος γιατρός και συγκεκριμένα ουρολόγος σε νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης.

Ήδη ο γνωστός ουρολόγος, Χ.Μ, έχει απομακρυνθεί από το ΕΣΥ έπειτα από σχετική εντολή που έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Δείτε φωτογραφίες του γιατρού που φέρεται ότι εμπλέκεται στην φρικιαστική υπόθεση:

«Να ανοίξουν τα στόματα» - Ξεσπά ο 11χρονος και η μητέρα του

Έπειτα από την αποκάλυψη για την «κόλαση» μέσα στην οποία βρισκόταν ο 11χρονος, ο ίδιος αλλά και η μητέρα του στέλνουν το δικό της μήνυμα με αφορμή το δράμα που βίωσε το παιδί.

«Να ανοίξουν τα στόματα» λέει, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να φοβούνται και να «σπάσουν» την σιωπή τους. Τότε μόνο θα μπορέσουν να ηρεμήσουν πραγματικά και να συνεχίσουν τη ζωή τους όπως αναφέρει στο Cretalive.gr.

«Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση» λέει χαρακτηριστικά και η μητέρα του.

Προσθέτει πως για την ίδια και την οικογένεια της δεν είναι η δημοσιότητα το ζητούμενο αλλά προέχει η προστασία του παιδιού τους. «Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου» προσθέτει η ίδια.

Σημειώνεται ότι η βροχή των αποκαλύψεων ξεκίνησε όταν η μητέρα του 11χρονου βρήκε κάποιες φωτογραφίες με ευαίσθητο περιεχόμενο στο κινητό του τηλέφωνο.

Σχετικές ειδήσεις