ΕΛΛΑΔΑ

Λ. Παπαδόπουλος: Οι πολιτικοί μας έσυραν στον γκρεμό

Λ. Παπαδόπουλος: Οι πολιτικοί μας έσυραν στον γκρεμό
Ο ποιητής,ο δημοσιογράφος, ο πρόεδρος των προέδρων και...

του Αντώνη Ανδρικάκη

Ο ποιητής,ο δημοσιογράφος, ο πρόεδρος των προέδρων και η καλύτερη παρέα! Αυτός είναι ο Λευτέρης. Χαίρεσαι να μιλάς μαζί του.Να μπαίνεις στον κόσμο του. Να τον ακούς να λέει ιστορίες τόσο γλαφυρά και με αυτό το διαπεραστικό χιούμορ που κρύβει μια απέραντη τρυφερότητα. «Να με αφήνεις να κοιμάμαι τα μεσημέρια, γιατί είμαι και μεγάλος άνθρωπος. Λέγε τι θες να με ρωτήσεις...».

Με το ένστικτο και τη δημοσιογραφική του ματιά ακτινογραφεί την εποχή μας «Η ζωή μας τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν βλέπω άνθρωπο χαμογελαστό. Ο κόσμος έχει πέσει σε κατάθλιψη. Οι δουλειές των ψυχολόγων και των ψυχιάτρων έχουν πολλαπλασιαστεί».

Έχει γεννηθεί πριν από τον πόλεμο και έχει περάσει πολλά «Έχω φάει στη μούρη κατοχή, εμφύλιο, καταστάσεις τραγικές για την Ελλάδα. Πάντοτε όμως υπήρχε η αισιοδοξία. Στην κατοχή λέγαμε θα έρθουν οι Εγγλέζοι ,θα περνάμε υπέροχα η Ελλάδα θα αναγεννηθή.Όταν έγινε ο εμφύλιος λέγαμε θα τελειώσει και η Ελλάδα θα προχωρήσει.Έχουμε περάσει πολλές περιπέτειες και τυραννίες και πάντα ελπίζαμε. Παίρναμε μια ανάσα και πάλι πέφταμε στη λακκούβα».

Πιστεύει πως όλοι έχουμε κάποια ευθύνη για την κατάσταση καθώς αγοράσαμε καινούργιο αμάξι με αυτοκινητοδάνειο ή θέλαμε πρώτο τραπέζι πίστα με εορτοδάνειο.Θεωρεί όμως πως συντριπτικά μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι πολιτικοί. «Δεν υπήρξε πολιτικός από το ‘74 κι ύστερα που να κράτησε δυνατά τα χαλινάρια αυτού του τόπου.Αυτοί δημιούργησαν το πελατειακό κράτος.Αυτό που λέει ο Πάγκαλος ότι τα φάγαμε μαζί,πολύ λίγο αληθεύει. Οι ίδιοι οι πολιτικοί λέγανε ψήφισέ με να διορίσω το παιδί σου. Η γενιά που μας κυβερνάει έχει κάνει τεράστια λάθη. Οι πολιτικοί άνδρες της Ελλάδας μας οδήγησαν στον γκρεμό».

Χαλαρώνει κάποια στιγμή από την ένταση και προσθέτει: « Βέβαια δεν πρέπει να τους καρπαζώνουμε όλους. Υπήρξαν πολιτικοί που δούλεψαν πολύ. Η Ελλάδα του 50 και του 60 δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή. Εχουν. γίνει πράγματα που πρέπει να τα πιστώσουμε στην ελληνική πολιτική».

Και μετά ξαναθυμώνει «Δε μου λες ; Τι δουλειά έχει ο γιος του Μαρκεζίνη να βγαίνει στα κανάλια συνεχώς να μας λέει πως θα σώσουμε την Ελλάδα; Ε;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ!