ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: «Μέσα σε πέντε λεπτά χάθηκε το μωρό μας» - Θρίλερ με το 2χρονο κορίτσι

Πύργος: «Μέσα σε πέντε λεπτά χάθηκε το μωρό μας» - Θρίλερ με το 2χρονο κορίτσι
Eurokinissi

Συνεχίζονταιοι έρευνες για τον εντοπισμό του δίχρονου κοριτσιού, τα ίχνη του οποίου φαίνεται ότι χάθηκαν από τον καταυλισμό Ρομά στις αποθήκες του ΑΣΟ, στον Πύργο.

Από εχθές το μεσημέρι,29 Μαΐου 2023 χάθηκαν τα ίχνη ενός 2χρονου κοριτσιού από τον καταυλισμό Ρομά στις αποθήκες του ΑΣΟ, στον Πύργο και έκτοτε άρχισαν έρευνες που συνεχίζονται μέχρι τώρα ώστε να βρεθεί το μικρό κορίτσι.

Ειδικότερα, αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις ερεύνησαν μεγάλη έκταση στη δυτική πλευρά του Πύργου, σύμφωνα με το patrisnews, από την περιοχή του στρατοπέδου της ΣΕΤΤΗΛ μέχρι και την «Φιλοθέη» στην είσοδο της πόλης. Δυστυχώς, όμως, δεν εντόπισαν το ανήλικο παιδί ή κάποιο στοιχείο που να τους οδηγήσει στα ίχνη του.

Στις έρευνες συμμετείχαν και εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες του patrisnews, συγγενείς και αρμόδιες αρχές πιστεύουν πως έχει πέσει σε κεντρικό αυλάκι του ΓΟΕΒ, και για αυτό το λόγο έχει διακοπεί η ροή νερού.

«Χρειάζεται μεγαλύτερη δύναμη για να βρουν το παιδί»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων, Ασημάκης Κοράκης, μόλις έμαθε για την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού, δήλωσε πως τα εξής: «Όπως βλέπετε έχει γίνει ένα τραγικό γεγονός. Έχει χαθεί ένα μικρό παιδί. Προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους Πυροσβεστική και Αστυνομία για να το βρουν. Απ’ ότι καταλαβαίνω ωστόσο, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να μπουν στο νερό και να βρουν το παιδί. Απ’ ότι έχουν πει, το παιδάκι κοιμόταν, ξύπνησε ξαφνικά και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Ξύπνησε μετά από λίγο και το άλλο παιδάκι που βρισκόταν μαζί του και ειδοποίησε τη μαμά του πως το παιδί πήγε προς το αυλάκι. Και σηκώθηκε η μάνα και από τότε χάθηκε το παιδί».

Αγωνιούν οι συγγενείς - «Μέσα σε πέντε λεπτά χάθηκε το μωρό μας»

Σε δηλώσεις τους, οι συγγενείς του κοριτσιού στο patrisnews, περιέγραψαν τις τελευταίες στιγμές που είδαν το μικρό κορίτσι, δηλώνοντας μάλιστα πως τα παιδιά συχνά πήγαιναν στο αυλάκι του ΓΟΕΒ για να παίξουν, να πάρουν νερό και να κάνουν μπάνιο.

«Το παιδί έχει χαθεί από τη μια το μεσημέρι. Μόλις αντιληφθήκαμε την απουσία του, ειδοποιήσαμε την Αστυνομία. Συνήθως έπαιζε σε κοντινή απόσταση από εδώ. Δεν γνωρίζω ωστόσο λεπτομέρειες για το τι έχει γίνει, μιας και έλειπα. Μπορεί να το πήραν κιόλας το παιδί. Ήταν κάτι παιδιά μπροστά εκείνη την ώρα, όμως δεν είδαν κάτι» δήλωσε ο θείος του παιδιού ενώ η θεία ανέφερε «Μέσα σε πέντε λεπτά χάθηκε το μωρό μας. Ήταν εδώ μέσα. Καθόταν με τη μητέρα μου και το τάιζε λουκούμια. Η μικρή χαιρέτησε τη μητέρα μου και βγήκε έξω και μετά από πέντε λεπτά εξαφανίστηκε. Τα παιδιά συνήθιζαν να πηγαίνουν κοντά στο αυλάκι και πολλές φορές έκαναν και μπάνιο. Φοβόμαστε μη ζαλίστηκε και έπεσε μέσα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς».

Σχετικές ειδήσεις