ΕΛΛΑΔΑ

Πόρτο Ράφτη: Συνελήφθη σε μοναστήρι ο 29χρονος για τη δολοφονία του 50χρονου στο Γκάζι

Πόρτο Ράφτη: Συνελήφθη σε μοναστήρι ο 29χρονος για τη δολοφονία του 50χρονου στο Γκάζι

«Δεν είμαι για μοναχός αλλά ποτέ μη λες ποτέ», είπε επίσης στους μοναχούς ο 29χρονος που συνελήφθη σε ολιγόωρη έξοδο από τη Μονή

Στο φως της δημοσιότητας βγήκαν νέες πληροφορίες σχετικές με την υπόθεση του 29χρονου, ο οποίος μετά τη δολοφονία ενός 50χρονου στο Γκάζι, τον Σεπτέμβριο 2022, βρήκε καταφύγιο σε μοναστήρι στο Πόρτο Ράφτη προς Κουβαρά.

Ο 29χορνος δεν είχε εντοπιστεί για 8 συνεχόμενους μήνες. Η παρουσία του, ωστόσο, σε καφέ στο Πόρτο Ράφτη για να συναντήσει τον πατέρα και την αδερφή του, τον πρόδωσε καθώς τους συγγενείς του παρακολουθούσε η Αστυνομία. Οι αστυνομικοί επενέβησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Οι μοναχοί του μοναστηριού όταν έμαθαν ότι ο 29χρονος που φιλοξενούσαν για μήνες συνελήφθη για τη δολοφονία ενός 50χρονου άνδρα έμειναν έκπληκτοι.

«Υποτίθεται ότι είχε έρθει για πνευματική ωφέλεια στο μοναστήρι (…) Τον είχα ρωτήσει εάν σκέφτεται να μονάσει, Μου απάντησε μπα όχι, δεν είμαι για μοναχός αλλά ποτέ μου λέει μη λες ποτέ», ανέφερε ο μοναχός.

Πήγα στο μοναστήρι για να ξεκόψω από τα ναρκωτικά, φέρεται να είπε ο 29χρονος.

Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες η φιλοξενία του δράστη στο μοναστήρι συμπίπτει χρονικά με τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του θύματος.

Ειδικότερα, ο 29χρονος είχε τσακωθεί μέσα σε κλαμπ στο Γκάζι με 50χρονο, τον οποίο χτύπησε με αγριότητα στο κεφάλι καθώς έφευγε από το μαγαζί. Το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Σύμφωνα με τον 29χρονο: «Άρχισε να με βρίζει χωρίς λόγο. Προσπάθησε να με απωθήσει. Με χτύπησε πρώτος. Εγώ του έριξα μία μπουνιά και έπεσε κάτω. Μετά έφυγα».

Ο μοναχός που ζει επί 33 χρόνια στο μοναστήρι ανέφερε πως μετά τη σύλληψη ο πατέρας του 29χρονου τους επισκέφθηκε για να μαζέψει τα πράγματά του γιου του.

«Έφυγε επειδή τον αρπάξανε, βοηθούσε στη μονή, ήταν καλοπροαίρετος άνθρωπος, προσέφερε βοήθεια στο μοναστήρι» λέει ο μοναχός.

Σχετικές ειδήσεις