ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση πλοίων στη Χίο: Το τουρκικό πλήρωμα αρνείται βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Σύγκρουση πλοίων στη Χίο: Το τουρκικό πλήρωμα αρνείται βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Σε πλήρη εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού μετά τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στα ανοιχτά της Χίου.

Αγωνία επικρατεί στο Αιγαίο έπειτα από τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων σημαίας Βανουάτου και Σιγκαπούρης στα ανοιχτά της Χίου, καθώς πολύ κοντά στο σημείο βρίσκεται μια τουρκική ακταιωρός.

Συγκεκριμένα η σύγκρουση σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής, σε θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικών μιλίων βόρεια βορειοδυτικά της Χίου.

Στην περιοχή βρίσκονται ήδη έξι περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα σούπερ πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας και παραπλέοντα πλοία.

Η ελληνική πλευρά συνεχίζει να διατηρεί επικοινωνία με το σκάφος που έχει τους Τούρκους ως πλήρωμα, αυτό με τη σημαία του Βανουάτου, με σκοπό να τους πείσει πως βρίσκονται στον χώρο της Ελλάδας.

Ωστόσο όπως αναφέρει το MEGA, η τουρκική πλευρά αρνείται να δεχτεί βοήθεια από τις ελληνικές αρχές ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πλοίο με το τουρικικό πλήρωμα παρουσιάζει εισροή υδάτων

Τα αίτια της σύγκρουσης παραμένουν αδιευκρίνιστα ενώ δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάποιος τραυματισμός.

Στην ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα, δυτικά της Μυτιλήνης βρίσκεται το τουρκικό Αnadolu, που κατευθύνεται νότια.

Ποια είναι τα δύο πλοία που συγκρούστηκαν

Το ένα πλοίο ονομάζεται ΑΝΤ σημαίας Βανουάτου και σε αυτό επιβαίνουν 13 άτομα πλήρωμα. Είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για την Ουκρανία.

Το άλλο πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης ονομάζεται Potentia και επιβαίνουν σε αυτό 19 άτομα αλλοδαπό πλήρωμα και είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό τη Γαλλία.

Και τα δύο πλοία είναι χωρίς φορτίο, ενώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισης. Ο καιρός στην περιοχή είναι αίθριος.

Σχετικές ειδήσεις