ΕΛΛΑΔΑ

Κάλυμνος: «Μας έδειξε ευγνωμοσύνη, έκανε σαν μωρό» - Συγκινεί ο ψαράς που έσωσε το δελφίνι

Κάλυμνος: «Μας έδειξε ευγνωμοσύνη, έκανε σαν μωρό» - Συγκινεί ο ψαράς που έσωσε το δελφίνι
Glomex

Αίσιο τέλος για το μωρό δελφίνι που βρήκαν ψαράδες στην Κάλυμνο.

Συγκίνηση προκάλεσε η διάσωση του μικρού δελφινιού στην Κάλυμνο, το οποίο πιάστηκε σε δίχτυα ψαράδων. Μάλιστα, όπως αναφέρουν το δελφινάκι κάθησε υπομονετικά στην αγκαλιά τους και στη συνέχεια τους έδειξε την ευγνωμοσύνη του κολυμπώντας γύρω από τη βάρκα τους.

Οι ψαράδες που το εντόπισαν στα δίχτυα τους έσπευσαν να το απελευθερώσουν και να το επιστρέψουν στο φυσικό περιβάλλον του. Το μικρό δελφινάκι δεν προέβαλε καμία αντίσταση στους σωτήρες του και καθόταν ήσυχο περιμένοντας την απελευθέρωσή του.

Ένας εκ των ψαράδων που το βοήθησε είπε στο Action24 πως ήταν νότια της Σερίφου όταν είδε κάτι στο παραγάδι. «Αυτό είχε βγει στον αφρό και είδα ότι ήταν δελφίνι. Οπότε το πήραμε στα χέρια. Δεν είχε πιαστεί σε αγκίστρι. Ήταν μωρό.»

«Το βγάλαμε πάνω, κόψαμε τα δίχτυα και το πετάξαμε στη θάλασσα. Για πέντε λεπτά έκανε γύρω γύρω από το καΐκι. Μόλις το πιάσαμε πήγε να σπαρταρήσει, ανοιγόκλεινε το στόμα του. Μετά μόλις το χαϊδεύαμε έκανε όπως τα μωρά», προσέθεσε.

Σημειώνεται ότι τα δελφίνια είναι πολύ έξυπνα ζώα, με ιδιαίτερα αναπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη. Δεν ξεχνούν αυτούς που τους έχουν φερθεί καλά.