ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ - ΚΛΗΘΗΚΕ Η ΕΜΑΚ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr για τον Έβρο- Ανακοίνωση της κυβέρνησης για τον εντοπισμό δεκάδων μεταναστών

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr για τον Έβρο- Ανακοίνωση της κυβέρνησης για τον εντοπισμό δεκάδων μεταναστών

Έβρος: Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr 

Σε πλήρη επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τον εντοπισμό δεκάδων μεταναστών στον Έβρο, στα σύνορα με την Τουρκία προχώρησε αργά το απόγευμα της Κυριακής το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού με ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.»

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι συντεταγμένες δίνουν πως οι μετανάστες βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους και ήδη όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ, έχει κληθεί η ΕΜΑΚ στην περιοχή.

Οι μετανάστες βρίσκονται σε χώρο λίγο πιο πέρα από την περιοχή της Βύσσας, ενώ κατά πληροφορίες, τα 2/3 της νησίδας αποτελούν τουρκική επικράτεια και το 1/3 ελληνική.

Το θέμα έχει περάσει σε υψηλό επίπεδο διαχείρισης, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σχετικές ειδήσεις