ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική καταδίωξη τα μεσάνυχτα - Τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός

Θεσσαλονίκη: Κινηματογραφική καταδίωξη τα μεσάνυχτα - Τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός

Κινηματογραφική καταδίωξη ενός αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στον Δενδροπόταμο, στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 12 το βράδυ, όταν δικυκλιστές αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρεις άνδρες. Τότε, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα, για να αποφύγει τον έλεγχο.

Στην καταδίωξη που ακολούθησε, ένας εκ των αστυνομικών, προσέκρουσε σε διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στα πλευρά και στα πνευμόνια.

Μεταφέρθηκε αρχικά στο «424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης» και έπειτα στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ». Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε και το αυτοκίνητο τελικά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της ομάδας «Ζ», οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες στους τρεις άντρες.

Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων, τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας ακόμα αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων-Μενεμένης.