ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αποσωληνώθηκε η νηπιαγωγός που λιποθύμησε σε οδοντιατρείο

Κρήτη: Αποσωληνώθηκε η νηπιαγωγός που λιποθύμησε σε οδοντιατρείο

Κρήτη: Η 40χρονη σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ εντός των επόμενων ημερών θα βγει και από την εντατική όπου νοσηλεύεται

Αποσωληνώθηκε η 40χρονη νηπιαγωγός από τη Μεσαρά της Κρήτης, η οποία λιποθύμησε ενώ βρισκόταν στην καρέκλα του οδοντιάτρου.

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος ωστόσο, η γυναίκα άνοιξε τα μάτια της μετά από 9 μέρες που βρισκόταν στην εντατική δίνοντας μάχη για τη ζωή της.

«Έγινε και η αποσωλήνωσή της. Η κατάστασή της είναι σταθερή και εντός των επόμενων ημερών θα βγει από εντατική», σημειώνει ο διοικητής του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Σοκ προκαλεί το γεγονός πως μετά από μία απλή ένεση στον οδοντίατρο η νηπιαγωγός παραλίγο να πεθάνει.

«Η κοπέλα λιποθύμησε την ώρα που καθόταν στην οδοντιατρική καρέκλα. Αμέσως μετά αφού έγινε η αναισθησία της», εξηγεί φίλη της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ που την υπέβαλαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να έγινε κάποιο ιατρικό λάθος με την αναισθησία και εξετάζεται μήπως επρόκειτο για αλλεργική αντίδραση.

«Ήταν δύσκολο στη διάγνωσή του. Στην αρχή λέγαμε μήπως έφταιγε το αναισθητικό αλλά τελικά δεν έχει σχέση».

Η μητέρα της 40χρονης, μετά τα σημάδια ανάκαμψης που παρουσιάζει η κόρης της, μίλησε ανακουφισμένη στην εκπομπή LIVE NEWS.

– Θα γίνει καλά.

– Άνοιξε τα μάτια της; Επικοινωνεί;

– Ναι, επικοινωνεί, επικοινωνεί.

Το χρονικό

Στις 29 Μαΐου η 40χρονη πήγε σε γνωστό οδοντιατρείο της Μεσαράς.

«Η καλύτερη μας κοπελιά. Να μην πάθει πράμα Παναγία μου γιατί είναι πάρα πολύ καλή. Πήγε να της κάνουν σφράγισμα και είχε ξαναπάει 20 μέρες πιο μπροστά», λέει συγγενής της.

Λίγο μετά την ένεση ξυλοκαΐνης που της έκανε ο γιατρός, η 40χρονη έχασε τις αισθήσεις της, ενώ ο οδοντίατρος άμεσα κάλεσε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο ΠΑΓΝΗ.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ευθύνεται για την κατάστασή της η ένεση στο οδοντιατρείο, με τους γιατρούς να κάνουν μία σειρά από εξετάσεις προκειμένου να βρουν την αιτία.

«Είναι καλύτερα από ό,τι έμαθα κι εγώ. Δηλαδή την ξύπνησαν οι γιατροί. Άνοιξε τα μάτια της και αρχίζει να επικοινωνεί. Είναι πολύ κοινωνική. Ένα πολύ καλό κορίτσι. Είναι ένα κορίτσι που ανακατεύεται σε όλα, με την καλή έννοια. Συμμετέχει στα κοινά. Τώρα θα ήταν και υποψηφία δημοτική σύμβουλος», λένε φίλοι της.

Η 40χρονη νηπιαγωγός πλέον έχει επαφή με το περιβάλλον και αντιδρά στα ερεθίσματα, με τους συναδέλφους της να την περιμένουν γρήγορα πίσω στις σχολικές αίθουσες.