ΕΛΛΑΔΑ

Κορυδαλλός: Τα τέσσερα συμβόλαια θανάτου, ο εμφύλιος στη Greek Mafia και ο νέος κύκλος αίματος

Κορυδαλλός

Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση είναι έτοιμοι να ανοίξουν ξανά τους φακέλους τεσσάρων συμβολαίων θανάτου.

Η διπλή εκτέλεση με Καλάσνικοφ των δύο ανδρών στον Κορυδαλλό σημαίνει την επανεκκίνηση του εμφυλίου στους κόλπους της Greek Mafia, σύμφωνα με κύκλους της αστυνομίας.

To βαρύ παρελθόν των θυμάτων και η συνεργασία τους με μεγάλα ονόματα της νύχτας που έχουν δολοφονηθεί και είχαν σχέση με το εμπόριο καυσίμων στρέφουν τις έρευνες των αστυνομικών προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με το Star.

Ο Ρ.Β. στο παρελθόν είχε εμφανιστεί δημόσια στο πλευρό γνωστού βαρυποινήτη που εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι. Ο κουνιάδος του Μ. Δ. ήταν άνθρωπος γνωστού εμπόρου καυσίμων που γάζωσαν εκτελεστές στα Σκούρτα Βοιωτίας.

«Το κακό είναι με αυτή τη δολοφονία ότι δείχνει να αρχίζει ένας νέος κύκλος αίματος. Νέες δολοφονίες όπου αυτό σίγουρα σημαίνει ότι κάπου θα επιστραφεί, διότι έτσι γίνεται με τη Greek Mafia, ο ένας σκοτώνει τον άλλο» ανέφερε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο Star.

Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση είναι έτοιμοι να ανοίξουν ξανά τους φακέλους τεσσάρων συμβολαίων θανάτου. «Έχουμε να κάνουμε με μπουμπούκια της νύχτας, τα οποία έχουν ένα πλούσιο ποινικό μητρώο που απαρτίζεται από δολοφονίες, εκτελέσεις, κυκλώματα της Greek Mafia και της νύχτας από λαθρεμπόριο καυσίμων», συμπλήρωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Τον Νοέμβριο του 2021 έπεσε νεκρός μέσα στο πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε στη λεωφόρο Θηβών ο Δ.Μ. Βίντεο ντοκουμέντο είχε καταγράψει τους δολοφόνους του, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως πελάτες και τον εκτέλεσαν με μία σφαίρα. Το καλοκαίρι του 2022 άγνωστοι γάζωσαν τον Μ.Γ. στο πρατήριό του στα Γλυκά Νερά.

Κορυδαλλός: Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε εδώ και τρεις μήνες για το συμβόλαιο θανάτου

Τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό συνδέουν με ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Greek Mafia οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε νωρίτερα την Πέμπτη ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος. Αυτό γιατί αφενός η σχέση των θυμάτων με κυκλώματα της νύχτας και αφετέρου ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δολοφονία παραπέμπουν σε κάποιο «συμβόλαιο θανάτου». Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Χαρακτηριστική, αλλά όχι και απρόσμενη, ήταν και η κίνηση των δραστών, οι οποίοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο με το οποίο εξαφανίστηκαν προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους.

Στις φλόγες το όχημα των δραστών

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα στάλθηκε σήμα στην Αστυνομία πως ένα όχημα τύπου τζιπ, επί της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο ήταν αυτό που χρησιμοποίησαν οι δράστες της μαφιόζικης επίθεσης στον Κορυδαλλό. Το αμάξι που παραδόθηκε στις φλόγες ήταν πρόσφατα κλεμμένο και ήταν «καθαρό» από άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο της Ασφάλειας και η Πυροσβεστική.

Μάλιστα, τα θύματα φαίνεται πως είναι πιθανό να είχαν ενημερωθεί από ανθρώπους «της νύχτας» ότι ίσως συμβεί κάποια δολοφονική επίθεση εναντίον τους και ειδικά του 49χρονου ο οποίος είχε κατηγορηθεί για διάφορες υποθέσεις.

Βεντέτα

Αρκετές ήταν οι ενδείξεις που είχε η ΕΛ.ΑΣ. πως υπήρχε βεντέτα μεταξύ του 40χρονου και ανθρώπων της νύχτας και πως υπήρχε κάπιους είδους σχέδιο δολοφονίας τους 40χρονου άνδρα.

Χαρακτηριστικό είναι, δε, και το γεγονός ότι οι εν λόγω δολοφονίες συνδέονται και με ακόμη δύο δολοφονίες επιχειρηματιών, οι οποίες είχαν συμβεί πριν από περίπου έναν χρόνο.

Άλλωστε, ο 40χρονος άνδρας που δολοφονήθηκε ανήκε στην προσωπική φρουρά ενός εκ των δύο επιχειρηματιών που δολοφονήθηκαν το περασμένος έτος.

«Ο Ράμπο»

Ο 40χρονος είναι γνωστός με το όνομα «Ράμπο» ή «ταξιτζής». Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, οπαδού του Παναθηναϊκού, σε ραντεβού οπαδών το 2007 ενώ φέρεται να εμπλέκεται και σε εκτέλεση συμβολαίου θανάτου με στόχο υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ..

Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στις 23:18 ειδοποιήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης για πυροβολισμούς στην οδό Σοφίας Βέμπο στο Κορυδαλλό.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις που εντόπισαν άντρα νεκρό μέσα σε IX αυτοκίνητο μάρκας Mercedes γαζωμένο από σφαίρες, ενώ δίπλα ήταν άλλο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Smart, επίσης χτυπημένο από σφαίρες.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδες αίματος δίπλα από το Smart και ακολουθώντας τις εντόπισαν σε υπόγειο γκαράζ πολυκατοικίας δεύτερο άντρα, τραυματισμένο θανάσιμα από σφαίρες.

Οι δράστες της επίθεσης φέρονται να άνοιξαν πυρ με αυτόματο όπλο τύπου καλάσνικοφ και στη συνέχεια διέφυγαν με ένα μαύρο τζιπ.

Να σημειωθεί πως το ένα από τα δύο θύματα, που έπεσαν νεκρά από τις σφαίρες, είχε εμπλακεί σε πολύ σοβαρή υπόθεση οπαδικής βίας.

Πάντως από τις Αρχές έχει προς στιγμήν γίνει γνωστό ότι πιθανότατα το συμβάν να οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Σχετικές ειδήσεις