ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Χρωστάω τη ζωή μου στους γιατρούς» - Τα πρώτα λόγια της 39χρονης που την δάγκωσε οχιά

Θεσσαλονίκη: «Χρωστάω τη ζωή μου στους γιατρούς» - Τα πρώτα λόγια της 39χρονης που την δάγκωσε οχιά
Glomex/Star

«Οι προσευχές και οι ευχές του κόσμου με γύρισαν πίσω», ανέφερε η 39χρονη Κωνσταντία που τσιμπήθηκε από οχιά, διασωληνώθηκε και τελικά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. 

Έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η 39χρονη εθελόντρια μετά το δάγκωμα οχιάς σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και τελικά τα κατάφερε. Η 39χρονη Κωνσταντία βρέθηκε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση να νοσηλεύεται διασωληνωμένη και αιμοδυναμικά ασταθής στην Α΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Η 39χρονη εθελόντρια που κλήθηκε στο σχολείο να πιάσει το φίδι, αμέσως μετά το δάγκωμά του, έπαθε αναφυλακτικό σοκ. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία αλλά τελικά τα κατάφερε.

Μιλώντας η ίδια στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, τονίζει: «Δεν είμαι ερπετολόγος, δεν είμαι βιολόγος», προσθέτοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς, το ΕΚΑΒ, τον γιατρό που με διασωλήνωσε, τους γιατρούς στο Παπανικολάου, που παρά τις ελλείψεις που έχουν, δίνουν το 200% του εαυτού τους για να μας βοηθήσουν».

«Σε αυτούς τους ανθρώπους χρωστάω τη ζωή μου», είναι το μήνυμα που έστειλε η ίδια, τονίζοντας: «Ένιωσα το γδαρσιματάκι, είπα το όνομά μου και από εκεί μετά τίποτα. Στις 2 Ιουνίου άνοιξα τα μάτια μου έπειτα από τρεις προσπάθειες των γιατρών. Οι προσευχές και οι ευχές του κόσμου με γύρισαν πίσω».

Η 39χρονη Κωνσταντία έστειλε και ένα ακόμη μήνυμα: «Θα ήθελα να ζητήσω στον κόσμο να κάνει προληπτική ιατρική, για να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πώς να προφυλαχθεί. Να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας στην καθημερινή μας ζωή».