ΕΛΛΑΔΑ

«Ναυάγησε» το ταξίδι για 259 λαθρομετανάστες

«Ναυάγησε» το ταξίδι για 259 λαθρομετανάστες
Εκατόν πενήντα επτά λαθρομετανάστες συνολικά, μαζί και γυναικόπαιδα, που ζούσαν παράνομα στη χώρα μας και κυρίως στην Αττική...

Εκατόν πενήντα επτά λαθρομετανάστες συνολικά, μαζί και γυναικόπαιδα, που ζούσαν παράνομα στη χώρα μας και κυρίως στην Αττική, εντοπίστηκαν σε παραλία της Πύλου και της Μεθώνης, προκειμένου να φύγουν με πλοία για την Ιταλία.

Πενήντα έξι από αυτούς βρέθηκαν σε θαλαμηγό στο αλιευτικό καταφύγιο της Φοινικούντας και συνελήφθησαν, ενώ 27 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο κυβερνήτης της θαλαμηγού που ήταν Έλληνας, εγκατέλειψε το σκάφος όταν αντιλήφθηκε τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χωρίς ακόμη να έχει εντοπιστεί.

Οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν σε χώρο ιδιωτικού καταστήματος, ενώ μία γυναίκα νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας αφού βρίσκεται σε προχωρημένη κύηση.

Παράλληλα, άλλοι 102 εντοπίστηκαν στην παραλία Μεθώνης οι οποίοι, όπως προέκυψε, είχαν μεταφερθεί στο σημείο από την Αθήνα με λεωφορεία, από οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών, έναντι αμοιβής, προκειμένου να επιβιβαστούν παρανόμως σε πλωτό μέσο με τελικό προορισμό το εξωτερικό.

Ροή Ειδήσεων