ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά σε Παλαιά Φώκαια - Κερατέα

Μεγάλη φωτιά σε Παλαιά Φώκαια - Κερατέα

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από το μεσημέρι στην Κερατέα όπου οι φλόγες έχουν "κυκλώσει" τον οικισμό Σιντερίνα.

Οι κάτοικοι βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους, φεύγουν από την περιοχή. Ο αέρας εξακολουθεί να είναι δυνατός και η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Η πυρκαγιά έφτασε τον οικισμό της Π. Φώκαιας και οι αρχές διέταξαν την προληπτική εκκένωση γηροκομείου Κωνσταντινουπολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από σπίτια, χωρίς όμως να έχει παραδοθεί κάποιο οίκημα στις φλόγες.

Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στα μέτωπα. Οι δύο μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Πρόκειται για έναν μόνιμο πυροσβέστη, ο οποίος υπέστη εγκαύματα από την πυρκαγιά που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, λόγω των ισχυρών ανέμων και έναν πενταετούς θητείας, ο οποίος έπεσε κατά τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση ενώ στο στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, τα οποία αδυνατούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά λόγω των ισχυρότατων ανέμων. Όπως είπε στο δελτίο της ΝΕΤ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής, η φωτιά εκτείνεται σε έκταση 10 χιλιομέτρων περίπου. Το ένα κύριο μέτωπο κατευθύνεται προς την θάλασσα, στην Παλαιά Φώκαια, και το άλλο προς την περιοχή του Μεγάλου Πεύκου και εν συνεχεία πάλι προς τη θάλασσα. Η φωτιά ξεκίνησε από χωματερή και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε δασική έκταση. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πριν από λίγο ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί με την πυρκαγιά στην περιοχή της Κερατέας.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ, από τη Μεσσηνία όπου βρίσκεται, έδωσε εντολή στους κκ Βορίδη και Μιχελάκη να μεταβούν στην περιοχή, ενώ ο ίδιος επικοινώνησε και με τοπικούς φορείς.

Επικοινωνία με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε και ο Κώστας Ήσυχος μέλος Πολιτικής Γραμματείας Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής– Εθνικής Άμυνας και Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΝ, για να ενημερωθεί για την κατάσταση των πυρκαγιών.

Επίσης κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Αττικής Α. Μητρόπουλο, μεταβαίνει στην περιοχή της Κερατέας.

Δείτε βίντεο από τη μεγάλη φωτιά στην Κερατέα...

Διαβάστε επίσης:

Νέες πυρκαγιές σε Παλλήνη και Κάλαμο Αττικής

Φωτιά και στο Κεφαλόβρυσο Πάτρας

Πυρκαγιά και στο Κάτω Σούλι, Μαραθώνα

Τέσσερις συλλήψεις για τη φωτιά στην Κερατέα