ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα – σε ύφεση Αχαΐα και Χανιά

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην  Κερατέα – σε ύφεση Αχαΐα και Χανιά

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Διόνυσο Κερατέας που είχε σαν αποτέλεσμα να καούν 5 σπίτια εκ των οποίων τα δύο ολοσχερώς.

Όλη η προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν να περιοριστεί η καταστροφική πορεία της πυρκαγιάς πριν υποστούν ζημιές και άλλες περιουσίες και ξεφύγει η πυρκαγιά στο δάσος του Κουβαρά κάτι που τελικά κατέστη εφικτό. Την ίδια ώρα στην Αχαΐα και τα Χανιά τα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση, ωστόσο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στα σημεία και αντιμετωπίζουν τις μικροεστίες που προκαλούν αναζοπυρώσεις.

Ειδικά στην περίπτωση της Κισσάμου στα Χανιά καταστράφηκαν 7 αγροικίες στα Παπαδιανά. Αυτή την ώρα έχει ξεσπάσει μία νέα πυρκαγιά όμως στην Ζάκυνθο σε πυκνό πευκόφυτο δάσος στην περιοχή Κερί με κατεύθυνση τον Αγαλά. Στο σημείο επιχειρούν 12 άντρες με 6 οχήματα και 3 αεροσκάφη, ενώ εντοπίζεται μακριά από κατοικημένη περιοχή. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται και δύο νέα μέτωπα πυρκαγιών στην Κρήτη που επίσης δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές. Το ένα μέτωπο εντοπίζεται στον Πλακιά Ρεθύμνου, όπου καίγεται χαμηλή βλάστηση και ελαιόδεντρα και το άλλο μέτωπο είναι στην Αυλή Ηρακλείου, όπου καίγεται αγροτοδασική έκταση.