ΕΛΛΑΔΑ

Λακούβες – «δολοφόνοι» στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας

Λακούβες – «δολοφόνοι» στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας

-Τριτοκοσμικές εικόνες – Σε κίνδυνο οδηγοί ΙΧ και μοτοσικλετιστές

-Τι απαντά στο newsbomb.grη παραχωρισιούχος εταιρεία

Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας θυμίζει ο παράδρομος της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Θήβας.

Οι οδηγοί βγαίνοντας από την έξοδος της Ριτσώνας και ακολουθώντας τον παράδρομο της Εθνικής οδού, έρχονται αντιμέτωποι με μία… τάφρο! Η τεράστια λακούβα μήκους περίπου 10 μέτρων και πλάτους περίπου τριών, αναγκάζει τους οδηγούς να κόβουν εντελώς ταχύτητα προκειμένου να περάσουν από το σημείο χωρίς να «σπάσουν» το αυτοκίνητό τους.

Όπως βλέπετε στις εικόνες, ο δρόμος έχει καταστραφεί ολοσχερώς με αποτέλεσμα σε ένα σημείο να έχουν βγει ακόμα και τα σίδερα από το μπετόν.

Το συγκεκριμένο σημείο είναι άκρως επικίνδυνο για τους οδηγούς αυτοκινήτων ενώ δικυκλιστές τονίζουν πως αν περνάς νύχτα και δεν γνωρίζεις την ύπαρξη της τεράστιας λακούβας τότε, είναι βέβαιο, πως θα βρεθείς στο… χαντάκι!

Μεγάλα φορτηγά και τριαξονικές νταλίκες περνούν από την περιοχή όλο το 24ωρο, για να γλυτώσουν τα διόδια της Θήβας, με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο.

Το… κορυφαίο και άκρως ελληνικό είναι το γεγονός πως στο σημείο δεν υπάρχει ούτε μία προειδοποιητική πινακίδα για «ανώμαλο δρόμο», ενώ και ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος.

Δεν είναι όμως μόνο το συγκεκριμένο σημείο που είναι σε αυτή την κατάσταση. Ο παράδρομος της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Θήβας έχει πάρα πολλές λακούβες και ανωμαλίες. Μάλιστα στις 26 Αυγούστου ένας οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου εξαιτίας μίας λακούβας με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί και να πέσει στα διπλανά χωράφια. Ευτυχώς για τον ίδιο, τη γλίτωσε με μικροτραυματισμούς.

Το newsbomb αναζήτησε τους υπεύθυνους για το συγκεκριμένο κομμάτι της Εθνικής οδού. Αρχικά ο Δήμος Θήβας μας είπε πως το τμήμα αυτό ανήκει στην Π.Ε. Ευβοίας. Επικοινωνώντας ωστόσο μαζί τους μας δήλωσαν πως στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ένα… μπέρδεμα και δεν είναι ξεκάθαρο αν ανήκει στην Περιφέρεια, στο δήμο ή στην «Νέα Οδό», την εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον αυτοκινητόδρομο.

Έπειτα από αρκετή ώρα η εταιρεία «Νέα Οδός» επικοινώνησε με το newsbomb.gr ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση. «Εντός 10 ημερών το πρόβλημα θα αποκατασταθεί» δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας κ. Γερ. Μονοκρούσος καθησυχάζοντας τους οδηγούς.

Διαβάστε επίσης:

Ταλαιπωρία των οδηγών εις το όνομα της αποταμίευσης

Τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών στην ΕΟ Αθηνών-Λαμίας