ΕΛΛΑΔΑ

Ανυποχώρητοι οι εκπαιδευτικοί - Καταλήψεις σε σχολεία της Αττικής

Ανυποχώρητοι οι εκπαιδευτικοί - Καταλήψεις σε σχολεία της Αττικής

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών την πρώτη ημέρα της πενθήμερης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας μεταξύ άλλων για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Παιδείας το ποσοστό συμμετοχής κινήθηκε στο 70% με 75%, ενώ οι ΕΛΜΕ ανεβάζουν το ποσοστό αυτό στο 90%.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιωτικά σχολεία, ο εκπρόσωπος του συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών Γιώργος Χριστόπουλος δήλωσε ότι η συμμετοχή στην απεργία κινήθηκε στο 50%, ποσοστό που είναι το υψηλότερο από το 2009. Η Ένωση Ιδιοκτητών έκανε γνωστό από την πλευρά της ότι δεν έκλεισε κανένα ιδιωτικό εκπαιδευτήριο.

Παράλληλα, σε κάποια σχολεία της Αττικής ξεκίνησαν καταλήψεις. Υπό κατάληψη από τους μαθητές βρίσκονται δύο σχολεία στην Πετρούπολη, ένα στο Ίλιον, καθώς και δύο ΕΠΑΛ (της Ηλιούπολης και του Ελληνικού).

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί διοργάνωσαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο οποίο, σύμφωνα με τους διοργανωτές του, συμμετείχαν περίπου 40.000 πολίτες. Το «παρών» στην ειρηνική πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε στη Βουλή έδωσαν εκτός από τους εκπαιδευτικούς, μέλη των νεολαιών κομμάτων της αριστεράς, φοιτητικών συλλόγων και άλλων συνδικαλιστικών σωματείων.

Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης έχουν εξαγγείλει απεργία έως την Παρασκευή οπότε θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους. Η απεργία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ολοκληρώνεται αύριο, ενώ στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν για 48 ώρες και οι δάσκαλοι με την απεργία που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια (pics)