ΕΛΛΑΔΑ

Σε απομόνωση η Γαύδος - Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι από την Πέμπτη

Σε απομόνωση η Γαύδος - Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι από την Πέμπτη

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση έχει μείνει από την περασμένη Πέμπτη η ακριτική Γαύδος. Οι κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους πως άν δεν αποκατασταθεί μέσα στις επόμενες μέρες η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό, τρόφιμα και φάρμακα. Μάλιστα, δηλώνουν πως εάν δεν υπάρξει λύση άμεσα θα προχωρήσουν σε ενέργειες διαμαρτυρίας.

Πάντως μιλώντας στα "Χ.Ν." ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρίας ΑΝΕΝΔΥΚ κ. Γιάννης Μπραουδάκης ανέφερε πως σύμφωνα με πληροφόρηση από το Υπουργείο η εταιρεία πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να γίνει απευθείας ανάθεση για τη συνέχιση των δρομολογίων προς τη Γαύδο και μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.

«Απ' ότι γνωρίζω έχει δρομολογηθεί το θέμα και μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός -που θα γίνει τον άλλον μήνα- πρόκειται να γίνει απευθείας ανάθεση (στην ΑΝΕΝΔΥΚ). Θα ετοιμαστεί ο σχετικός φάκελος και μέχρι την Πέμπτη περιμένω πως θα κληθώ να υπογράψω για την ανάθεση, ώστε να διατηρηθεί η σύνδεση με τη Γαύδο. Αυτά μας έχουν μεταφέρει, αυτά έχουμε συζητήσει με το Υπουργείο. Μένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να υπογραφεί η ανάθεση. Συνεπώς, δεν εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται από το Υπουργείο», επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΕΝΔΥΚ.

«Εμείς πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις για να μας γίνει απευθείας ανάθεση. Ο διαγωνισμός που θα γίνει με απευθείας ανάθεση βρίσκεται στο στάδιο της διεκπεραίωσης και πιστεύω, ότι μέχρι την Τετάρτη, το πολύ μέχρι την Πέμπτη θα με έχουν ειδοποιήσει να πάω να υπογράψω για να προχωρήσει η διαδικασία. Εάν αλλάξει κάτι δεν θα είναι από μέρους μας, αλλά από την πλευρά του Υπουργείου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να σταματήσει η διαδικασία από μέρους μας», διευκρίνισε ο κ. Μπραουδάκης.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
Την ανησυχία των κατοίκων μετέφερε μιλώντας στα "Χ.Ν." η αντιδήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλίνικου, η οποία επισκέφθηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη του θέματος, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
«Δεν έχουμε δρομολόγια από την Πέμπτη. Απ' ότι μας λένε είναι ένα διαδικαστικό θέμα και ελπίζουμε να λήξει μέχρι αύριο, αλλιώς δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε», ανέφερε η κα Καλλίνικου, η οποία πρόσθεσε πως σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, άμεσα οι κάτοικοι σκέφτονται να προχωρήσουν σε κάποια μορφή διαμαρτυρίας.
«Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει προβλήματα όμως, αν συνεχιστεί να μην έχουμε ακτοπλοϊκή σύνδεση θα μείνουμε από νερό, καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα... Άλλωστε εξακολουθούμε να ζούμε χωρίς γιατρό. Επικρατεί μια ανασφάλεια απίστευτη για τους κατοίκους.
Είναι η απόλυτη απομόνωση. Εμείς δεν είχαμε το καράβι μόνο για να φέρνει κόσμο στο νησί, το είχαμε και για να ζούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Καλλίνικου.

ΠΗΓΗ: ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ