ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια στη Γαύδο - Ανάσα για τους κατοίκους

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια στη Γαύδο - Ανάσα για τους κατοίκους

Τέλος στην αγωνία των κατοίκων της Γαύδου που είχαν μείνει δίχως ακτοπλοϊκή σύνδεση από την προηγούμενη εβδομάδα, αφού το Σάββατο ξεκίνησαν και πάλι τα δρομολόγια για το ακριτικό νησί, μετά την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής Παλαιόχωρα Κρήτης – Γαύδου.

Η σύμβαση που υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή μεταξύ του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Ιωάννη Μπραουδάκη νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. και δ.τ. "ΑΝΕΝΔΥΚ Α.Ε." και θα έχει διάρκεια μέχρι τις 31/12/2014.

Σύμφωνα με τον πίνακα χειμερινών δρομολογίων της ΑΝΕΝΔΥΚ, από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου έως στις 31 Δεκεμβρίου 2013, θα υπάρχουν δύο δρομολόγια την εβδομάδα από τη Χώρα Σφακίων προς την Γαύδο, τα οποία θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα και Τρίτη με ώρες αναχώρησης στις 09:00 το πρωί από τη Χ. Σφακίων και στις 11:30 απο την Γαύδο.

Όπως αναφέρουν τα haniotika-nea.gr, τα δύο δρομολόγια, τα οποία εγκρίθηκαν από την Παλαιόχωρα προς την Γαύδο, θα εκτελούνται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη με ώρα αναχώρησης στις 08:00 το πρωί από Παλαιόχωρα και στις 12:00 το μεσημέρι από Γαύδο, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου προς τη Δημοτική Αρχή του νησιού.

Η απόφαση της ανάθεσης έχει αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.