ΕΛΛΑΔΑ

Νέος κατηγορούμενος για την «εγκληματική​ δράση» της Χρυσής Αυγής

Νέος κατηγορούμενος για την «εγκληματική​ δράση» της Χρυσής Αυγής

Ακόμη ένα μέλος της Χρυσής Αυγής κατέστη κατηγορούμενος για ένταξη στην «εγκληματική οργάνωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος κατηγορούμενος προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και έχει ήδη κληθεί σε απολογία από τις δύο εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Κατηγορία και για εκβίαση

Το πρόσωπο αυτό αντιμετωπίζει επιπλέον και την κατηγορία της εκβίασης, μετά από τα όσα αποκάλυψε προστατευόμενος μάρτυρας. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ήταν κοντά στον προφυλακισμένο βουλευτή Γιάννη Λαγό και εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας «Γ» στους ανακριτές ήταν «πυρηνάρχης του Πειραιά» και είχε εμπλοκή σε «εκβιάσεις αλλοδαπών καταστηματαρχών» ή Ελλήνων για να απομακρύνουν αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον προστατευόμενο μάρτυρα:

«Μία νύχτα με τον πυρηνάρχη του Πειραιά (που τον λένε χχχχχ μάλλον χχχχχ) μπήκαμε μετά από διαταγή του Πατέλη, περί τα τέλη Ιουνίου 2012, παράνομα σε σπίτι μεταναστών (μονοκατοικία), κοντά στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια, μαζί με 15 ακόμα άτομα (δύο διμοιρίες τις ονομάζαμε, στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Ρουπακιάς, ο χχχχχ με τηλέφωνο 698χχχχχ, ο Γιώργος Τσακανίκας, ο χχχχχ, το δεξί χέρι του Πατέλη, ο χχχχχ του οποίου δεν ξέρω άλλα στοιχεία και ο χχχχχ, η μητέρα του οποίου ήταν υποψήφια Βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας) και με διάφορα αντικείμενα (μαχαίρια, glop, καπνογόνα) τους προκαλέσαμε σωματικές βλάβες. Μετά από δύο ημέρες, ενημέρωσα το Λοχαγό μου (το βουλευτή Γερμένη) και δέχθηκα τα συγχαρητήρια του για την επιχείρηση. Με εντολή του Λαγού και εν συνεχεία του Πατέλη, τον Ιούνιο ή Ιούλιο του 2012, πηγαίναμε σε καταστήματα, τα οποία διατηρούσαν μετανάστες και πωλούσαν μεταχειρισμένα κινητά και γενικά καταστήματα πώλησης παραδοσιακών ειδών της χώρας καταγωγής τους, και τους απειλούσαμε προκειμένου να τα κλείσουν, με αποτέλεσμα τα τρία από τα τέσσερα να κλείσουν. Στις εφόδους που διατασσόμουν να κάνω ο Πατέλης μας έλεγε να μην φοβόμαστε, γιατί η Αστυνομία ήταν ενημερωμένη και δεν επενέβαινε. Δεν ξέρω ονόματα αστυνομικών γιατί δε μου έλεγαν…..Αναφερόμενος και πάλι στην οργάνωση της Νίκαιας, σε μια περίπτωση επαναλαμβανόμενων απειλών σε κατάστημα - πλυντήριο αυτοκινήτων Έλληνα που απασχολούσε αλλοδαπούς, στην οδό Πέτρου Ράλλη στη Νίκαια, δόθηκε εντολή από τον Λαγό στον Πατέλη, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε εντολή σε μας να πάμε με μια «διμοιρία» επτά ατόμων. Πήγαμε, τον Αύγουστο 2012, στον ιδιοκτήτη του πλυντηρίου, που δεν γνωρίζω πως λέγεται, και τον απειλήσαμε ότι αν δεν διώξει τους αλλοδαπούς, θα του καταστρέψουμε το κατάστημα. Αφού δεν ενέδωσε στις απειλές και τους εκβιασμούς ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης, ξαναπήγαμε ακόμα μία φορά, αφού τα πρόσωπα δεν άλλαζαν, και τον απειλήσαμε εκ νέου, με πιο αυστηρό τρόπο και με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί και να διώξει τους αλλοδαπούς εργαζόμενους»

Μέχρι σήμερα από το γραφείο των ανακριτριών έχουν περάσει περισσότεροι από 40 μάρτυρες, που προέρχονται από διάφορους χώρους, ιδιώτες, πολιτικοί, θύματα επιθέσεων και έχουν καταθέσει όσα γνωρίζουν εξ' ιδίας αντίληψης για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα το πρωί προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος περιέγραψε συγκεκριμένα περιστατικά τα οποία γνωρίζει, ενώ συνεισέφερε στην ανάκριση και ονόματα μαρτύρων τα οποία φέρονται πρόθυμα να καταθέσουν νέα στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Δικάζεται ο Μπαρμπαρούσης για τα επεισόδια στο Μεσολόγγι

Ο «Ταγματάρχης», ο «Αρχηγός» και ο «Κατηχητής»... παίρνουν σειρά