ΕΛΛΑΔΑ

Τσουχτερό το κρύο- Δείτε πού θα χιονίσει

Τσουχτερό το κρύο- Δείτε πού θα χιονίσει

Βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο και τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, τη Στερεά, τη Θεσσαλία και το Αιγαίο, αναμένεται σήμερα.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνά τους 4 βαθμούς, από 2 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 4 έως 16 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 4 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις αρχικά μέτριοι αλλά σταδιακά από το Βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά από το βράδυ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Παροδικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν στην Αττική. Το βράδυ θα χιονίσει στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι αλλά βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και στο Νότιο Ευβοϊκό τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα ανοιχτά σχεδόν θυελλώδεις.