ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: Συγκλονίζει η τραγωδία στο Γραμματικό – Πολλά τα ερωτηματικά

Αγρίνιο: Συγκλονίζει η τραγωδία στο Γραμματικό – Πολλά τα ερωτηματικά

Αδυνατούν να πιστέψουν την τραγωδία που συγκλόνισε τον τόπο τους οι κάτοικοι του Γραμματικού του δήμου Αγρίνιου.

Δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους... Τα ερωτήματα είναι πολλά.

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η κατάθεση του χειριστή του εκσκαφέα που άνοιξε τον λάκκο μόλις μερικά εκατοστά από την παλιά οικία και που δευτερόλεπτα πριν την κατάρρευση είχε σταματήσει για λίγο τις εργασίες, ενώ αμέσως μετά το δυστύχημα υπέστη σοκ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και παρέμεινε για κάποιες ώρες φρουρούμενος από αστυνομικούς. Δεν αποκλείεται οι εργασίες αυτές να επηρέασαν την στατικότητα του παλιού σπιτιού.

Πατέρας ενός 7χρονου κοριτσιού ο 49χρονος

Όπως αναφέρει το agriniopress.gr, ο άτυχος 49χρονος, έμπορος ελαιών από το Παναιτώλιο, που έχασε τη ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από τόνους πέτρας και χωμάτων, βρέθηκε συμπτωματικά στο σημείο. Ήταν περαστικός και δεν είχε καμιά σχέση με τις εργασίες.

Ο επιχειρηματίας Κ.Τ. από το Παναιτώλιο ασχολούνταν με επεξεργασία και εξαγωγές βρώσιμων ελαιών και ήταν πολύ γνωστός στην περιοχή και επιτυχημένος στη δουλειά του.

Μάλιστα ήταν πατέρας ενός 7χρονου κοριτσιού. Κάποιοι υποστηρίζουν πως απλά ήταν περαστικός για άλλα χωριά της Μακρυνείας και σταμάτησε για λίγο, βλέποντας ότι γίνονται οι εργασίες στην ιδιοκτησία του 37χρονου τον οποίο γνώριζε καλά και συνεργάζονταν στο εργοστάσιο του , που βρίσκεται πίσω από την κεραμοποιεία Κατσίκη.

Σύμφωνα με κατοίκους του χωριού, ο λάκκος άνοιξε από τον 43χρονο χειριστή του εκσκαφέα είτε για κάποια εργασία αποχετευτική, είτε για να θαφτούν εκεί τα μπάζα της παλιάς κατοικίας που επρόκειτο να κατεδαφιστεί.

«Έχτιζε» τη ζωή του ο 37χρονος

Η κατοικία ανήκε στον άτυχο 37χρονο, που ουσιαστικά τώρα έφτιαχνε τη ζωή του, αφού παντρεύτηκε πρόσφατα και η γυναίκα του είναι έγκυος και θα γεννήσει σε ενάμιση μήνα.

Ο χειριστής του εκσκαφέα μετά το νοσοκομείο του Αγρινίου, οδηγήθηκε στο Α.Τ. Γαβαλούς που ενεργεί τη σχετική προανάκριση και στη συνέχεια στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών του Μεσολογγίου όπου μετά την κατάθεση του αφέθηκε ελεύθερος.

Αύριο Παρασκευή θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας. Ο 49χρονος από το Παναιτώλιο θα κηδευτεί στο χωριό του στις 11 π.μ., ενώ η κηδεία του 39χρονου θα γίνει στις 4 μ.μ. στον Ι.Ν. του Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Δύο νεκροί από πτώση τοίχου (photos)