ΕΛΛΑΔΑ

Στην Καβάλα αύριο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος

Στην Καβάλα αύριο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος

Ένα από τα πλέον σημαίνοντα πρόσωπα της Χριστιανοσύνης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β', θα επισκεφτεί αύριο Πέμπτη την Καβάλα, με τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιο να τον υποδέχεται στον ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου.

Η είδηση αυτή είχε γίνει γνωστή εδώ και μερικές εβδομάδες, ωστόσο οριστικοποιήθηκε με την δημοσιοποίηση του παρακάτω δελτίου τύπου:

Η πρώτη, με κάθε επιφύλαξη, ενημέρωση για την επικείμενη έλευση του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρίου Θεοδώρου, οριστικοποιείται μετά από συνεννόηση με το ιδιαιτέρο γραφείο του Μακαριωτάτου στην Αλεξάνδρεια της Γραμματείας της Μητροπόλεώς μας.
Το Πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως, ο ιερός Κλήρος, οι Αρχές της Πόλεως και του Νομού, όπως και ο ευσεβής λαός μας θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να συμμετάσχουν και να χαρούν το ξεχωριστό γεγονός του ερχομού, για πρώτη φορά στην Καβάλα, του Πατριάρχου Αλεξανδρείας. Ο σημερινός Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κύριος Θεόδωρος ο Β΄ μας επιφυλάσσει αυτή την τιμή. Πρίν από πολύ καιρό είχε εκδηλώσει την επιθυμία στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας να έλθει στην Εκκλησία, που πρώτη στην Ελλάδα και την Ευρώπη ίδρυσε ο Απόστολος Παύλος, στη Νεάπολη που αποβιβάστηκε, για να εκφράσει αυτοπροσώπως την πατριαρχική ευαρέσκεια στο Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Μητροπόλεώς μας γιά το έργο της σε Μητροπόλεις τοῦ Πατριαρχείου.

Kavalapress

Διαβάστε επίσης: Τρίκαλα: Ταύρος έστειλε στο νοσοκομείο έναν 50χρονο!