ΕΛΛΑΔΑ

Αναβρασμός για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Αναβρασμός για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Στην τελική ευθεία για την επιλογή του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων και το σκηνικό μεταξύ Ελλαδικής Εκκλησίας και Οικουμενικού Πατριαρχείου παραμένει έκρυθμο.

Το όλο θέμα φέρεται να συζήτησε ο κ.κ. Βαρθολομαίος με τον κ. Ιερώνυμο κατά την πρόσφατη επίσκεψη, την περασμένη εβδομάδα, του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ελλάδα, ενώ από την πλευρά του ο (εξ Ιωαννίνων) Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε την άποψη προς τον κ. Ιερώνυμο να επιλεγεί Γιαννιώτης.

Για την επιλογή νέου μητροπολίτη Ιωαννίνων, πληροφορίες του epiruspost.gr αναφέρουν ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο προκρίνει την προαγωγή στη θέση, του Αρχιμανδρίτη στη Ιερά Μονή Μαζίου Μεγάρων Αμφιλόχιου Στεργίου, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα προχωρήσει σε πλήρωση της θέσης με μετάθεση ενός ιεράρχη από άλλη μητρόπολη (σε αυτήν την περίπτωση ακούγεται το όνομα του μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου που κατάγεται από τα Ιωάννινα) ή με εκλογή νέου μητροπολίτη.

Σε αυτήν την περίπτωση ακούγονται τα ονόματα του επισκόπου Διαυλείας -και αρχιγραμματέα της Συνόδου- Γαβριήλ Παπανικολάου, του πρωτοσύγκελλου της Αρχιεπισκοπής Μάξιμου Παπαγιάννη και του γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Οικονομικών Χρυσόστομου Συμεωνίδη.

Η εκλογή νέου Μητροπολίτη θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη σε έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτηρίζει την ιταλική μαφία «λατρεία του κακού»