ΕΛΛΑΔΑ

Η απόλυτη κατάρρευση της οικοδομής - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Πολεοδομίας Ηρακλείου

Η απόλυτη κατάρρευση της οικοδομής - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Πολεοδομίας Ηρακλείου

Μόλις 124 άδειες το 2014 και οι περισσότερες μικρού προϋπολογισμού: Ευτυχώς μεταξύ αυτών υπάρχουν ορισμένες με σημαντικό αντικείμενο όπως ανακαινίσεις ή επεκτάσεις ξενοδοχείων και αιτήσεις για την ανέγερση τεσσάρων πολυώροφων πολυκατοικιών εντός Ηρακλείου.

Νέα «βουτιά» έκαναν οι οικοδομικές άδειες στο Ηράκλειο εξαιτίας της κρίσης φτάνοντας την πενταετία στο - 76 %, Τα αρνητικά αυτά στοιχεία προκύπτουν από τα στατιστικά που κρατά η Πολεοδομία Ηρακλείου ενώ και οι πιο πολλές από τις άδειες …είναι μικρών κτιρίων, ανακαίνιση όψεων ενός κτιρίου κλπ. Μόλις 124 άδειες έχουν εκδοθεί το πρώτο εξάμηνο του 2014 στην Πολεοδομία Ηρακλείου.

sdasdd

«Η μείωση του αριθμού των αδειών δόμησης είναι συνεχής μετά το 2009. Η μείωση είναι μικρή το 2012 , επειδή από την 1η Μαρτίου του έτους αυτού ίσχυσε νέος τρόπος έκδοσης αδειών και μηχανικοί και ιδιοκτήτες έσπευσαν να εκδώσουν άδειές με το παλιό καθεστώς» τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασιλάκης.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η συνολική μείωση του αριθμού των αδειών δόμησης Ά εξαμήνου μεταξύ 2009 και 2014 είναι: 536 μείον 124 ίσον 412 άδειες ή ποσοστό - 76%.

«Πολλές από τις άδειες δόμησης έχουν μικρό προϋπολογισμό όπως π.χ ανακαίνιση όψεων ενός κτιρίου, όμως μεταξύ αυτών υπάρχουν ορισμένες με σημαντικό αντικείμενο ΄πως ανακαινίσεις ή επεκτάσεις ξενοδοχείων. Πρόσφατα έχουν κατατεθεί προς έλεγχος οι αιτήσεις για την ανέγερση τεσσάρων πολυόφοφων πολυκατοικιών εντός Ηρακλείου» αναφέρει ο αντιδήμαρχος και καταλήγει:

«Η δημοτική αρχή επιδιώκει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για έκδοση νέων αδειών και τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας με τα έργα που εκτελεί και την προώθηση των διαδικασιών για την ένταξη νέων περιοχών στο σχέδιο πόλης.»