ΕΛΛΑΔΑ

Η κίνηση - ματ της 25χρονης Κατερίνας που εντόπισε τον Μαζιώτη

Η κίνηση - ματ της 25χρονης Κατερίνας που εντόπισε τον Μαζιώτη

Οι εμμονές του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος φορούσε τα ίδια ρούχα, σύχναζε στις ίδιες περιοχές και χρησιμοποιούσε τον ηλεκτρικό, αλλά και η επιμονή της 25χρονης Κατερίνας, της αστυνομικού της Αντιτρομοκρατίας που είχε μελετήσει με προσοχή τις ιδιαιτερότητες του 42χρονου, οδήγησαν στη σύλληψη του τρομοκράτη.

Η 25χρονη πέρασε από ειδική εκπαίδευση διάρκειας πέντε ετών ώστε να εντοπίζει ύποπτους και να τους παρακολουθεί διακριτικά.

Υπηρετεί στις ομάδες επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Εσωτερικής Τρομοκρατίας και όπως λένε συνάδελφοί της, όσο ήσυχη και ευγενής φαίνεται, τόσο «δαιμονισμένη» είναι με τη δουλειά της, την οποία αντιμετωπίζει με προσήλωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Realnews», από τότε που εντάχθηκε στις ομάδες αναζήτησης μελετούσε σχεδόν καθημερινά όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο με τον Μαζιώτη, έτσι ώστε η φιγούρα του να της γίνει οικεία.

Και αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο στην τακτική της, αφού από την πρώτη στιγμή που τον είδε στο βαγόνι του ηλεκτρικού στην Ομόνοια ήταν σίγουρη για την ταυτότητά του.

Σημείο κλειδί στον εγκλωβισμό του Μαζιώτη φαίνεται ότι είναι η ανατίναξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου.

Από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε, την ποσότητα της εκρηκτικής ύλης οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Μαζιώτης βρισκόταν μόνιμα στην Αθήνα και δεν ρίσκαρε να μετακινείται στην επαρχία.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε φωτογραφίες από την μεταγωγή - αστραπή του Μαζιώτη

Ψάχνουν τη γιάφκα με τον οπλισμό του Μαζιώτη

Γείτονας με υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο Νίκος Μαζιώτης