ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ιόνια Νησιά

Δεκάδες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ιόνια Νησιά

Δεκάδες αυθαίρετα κτίσματα που είχαν ανεγερθεί σε αιγιαλούς και παραλίες της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων κατεδαφίστηκαν από υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ειδικότερα, από τα 643 τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε κατεδαφίσει μέχρι τις 28 Ιουλίου, τα 170 από αυτά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο μεγαλύτερος αριθμός των αυθαιρέτων που κατεδαφίστηκαν βρίσκονταν στην περιφέρεια της Πελοποννήσου. Πιο αναλυτικά, στην Πελοπόννησο κατεδαφίστηκαν 77 αυθαίρετα, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 65 και στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων 34 αυθαίρετα.

Όσον αφορά την γεωγραφική κατανομή των κατεδαφίσεων ανά νομό, στην περιφέρεια της Πελοποννήσου οι περισσότερες έγιναν στην Λακωνία και έφθασαν τις 29. Στην Αρκαδία έγιναν 27 κατεδαφίσεις, στην Κορινθία 14, στην Αργολίδα τέσσερις και στη Μεσσηνία τρεις.

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι περισσότερες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων έγιναν στην Αχαΐα, όπου έφθασαν τις 40. Στην Αιτωλοακαρνανία έγιναν 18 κατεδαφίσεις και στην Ηλεία επτά.

Στα Ιόνια Νησιά κατεδαφίστηκαν 24 αυθαίρετα στην Κεφαλονιά, εννέα στην Κέρκυρα και ένα στην Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εργολαβίες κατεδαφίσεων, που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων. Επίσης προγραμματίζονται και νέες κατεδαφίσεις, με σκοπό όπως ανακοινώθηκε, την πιο γρήγορη ολοκλήρωση του προγράμματος αποκατάστασης των αιγιαλών. Μάλιστα ανάμεσα στα πρωτόκολλα κατεδάφισης, που υλοποιούνται τώρα, είναι και υποθέσεις που εκκρεμούσαν, από Περιφέρειες και Νομαρχίες, ακόμη και προ 20 χρόνων.

Στο μεταξύ, με αφορμή τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Διδασκάλου, δήλωσε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κατέχει την πρώτη θέση σε όλη την χώρα στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες. Μάλιστα τόνισε ότι «αξίζουν συγχαρητήρια στους προϊσταμένους και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου, όχι μόνο γιατί κατάφεραν, με τον προσωπικό τους μόχθο, να καταστήσουν την υπηρεσία την πιο δραστήρια στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε όλη τη χώρα, αλλά και γιατί έχουν προτείνει και υλοποιούν τις κατεδαφίσεις με συγκεκριμένο πιλοτικό τρόπο ιεράρχησης».

Διαβάστε επίσης:

Έντεκα άλογα δηλητηριάστηκαν στον ποταμό Αχέροντα - 2 νεκρά, 9 χαροπαλεύουν

Φλώρινα: 45χρονος εξαπατήθηκε από άγνωστο που παρίστανε γραμματέα υπουργείου

Νεμέα: Δύο συλλήψεις για παράνομα τυχερά παιχνίδια

Θεσσαλονίκη: Νεκρός σε χαράδρα βρέθηκε 69χρονος Ρώσος τουρίστας

Βοιωτία: Τριμελής σπείρα έκλεβε καύσιμα από αγωγό της Π.Α.