ΕΛΛΑΔΑ

Τροπολογία Λοβέρδου: «Ανοίγει» η προϋπηρεσία για τους εκπαιδευτικούς

Τροπολογία Λοβέρδου: «Ανοίγει» η προϋπηρεσία για τους εκπαιδευτικούς

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, με τίτλο «Ίδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις», ρυθμίζεται η αναγνώριση της υπηρεσίας και προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.


Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, διευκρίνισε με μήνυμά του στο Facebook ότι από εδώ και στο εξής αναγνωρίζεται η υπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και θα καταγράφεται στο βιογραφικό τους. Επίσης, αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία για τα έτη 2012-2014. Ο κ. Λοβέρδος τονίζει ότι δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία για το διάστημα 2010-2012, καθώς «ήταν να γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ το 2012 και η πρόβλεψη αυτή του νόμου δεν εκπληρώθηκε».

Οι διοριστέοι των ετών 2008-2009 θα αποτελέσουν προτεραιότητα, σημειώνει ο υπουργός Παιδείας.

Όσον αφορά στη μοριοδότηση, με τα άρθρα 4 και 5 του σχεδίου νόμου προβλέπεται διπλασιασμός των μορίων για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες, εφόσον η υπηρεσία διαρκέσει για τουλάχιστον δύο διδακτικά έτη. Οι εκπαιδευτικοί που εμπίπτουν στην παραπάνω ρύθμιση απαγορεύεται να πάρουν απόσπαση, μετάθεση, μετάταξη ή να μετακινηθούν από τις μονάδες αυτές για οποιονδήποτε λόγο.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Προβλήματα σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα

Α. Λοβέρδος: ΑΣΕΠ και προσλήψεις 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών