ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις διακινητές και 154 μετανάστες συνελήφθησαν σε Πάτμο, Χίο και Σάμο

Τρεις διακινητές και 154 μετανάστες συνελήφθησαν σε Πάτμο, Χίο και Σάμο

Τρεις διακινητές και 154 παράτυποι μετανάστες συνελλήφθησαν σε Πάτμο, Χίο και Σάμο από τις κατα τόπους λιμενικές αρχές.

Στην Πάτμο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την λιμενική αρχή του νησιού 64 παράτυποι μετανάστες, τους οποίους μετέφεραν με θαλαμηγό τρεις αλλοδαποί διακινητές.

Οι τρεις διακινητές, που επίσης συνελήφθησαν, είχαν δηλώσει ότι αντιμετώπιζαν μηχανικό πρόβλημα στη θαλαμηγό και όταν τους ζητήθηκε δεν επέδειξαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η θαλαμηγός είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια, μεταφέροντας στο νησί 64 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 12 ανήλικους, που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς σε τρεις διαφορετικές περιοχές του νησιού.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου, κατασχέθηκαν η θαλαμηγός, η βοηθητική μηχανοκίνητη φουσκωτή λέμβος, καθώς και 7.700 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή των τριών διακινητών.

Εξάλλου, άλλοι 50 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σήμερα στην παραλία Καρφά ανατολικά της Χίου χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν με υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ στη Χίο. Αναμένεται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Επίσης, 40 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν, τις πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Ηραίου στη Σάμο. Τους μετανάστες πιθανόν αποβίβασε κάποιο σκάφος στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Συνελήφθη 29χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος επιχειρηματία

Αμαλιάδα: Επεισόδιο με ξυλοδαρμό μεταξύ γιατρών στο νοσοκομείο

Νεκρός άνδρας σε διαμέρισμα που είχε τυλιχθεί στις φλόγες

Πάτρα: Συνελήφθη 29χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος επιχειρηματία

Εύβοια: Συνελήφθη 25χρονος για ανυποταξία

Φθιώτιδα: Χωρίς νερό οι κάτοικοι της Κυρτώνης