ΕΛΛΑΔΑ

Αντίο καλοκαίρι – Μπήκε δυναμικά το φθινόπωρο

Αντίο καλοκαίρι – Μπήκε δυναμικά το φθινόπωρο

-Αναλυτική πρόγνωση για όλες τις περιοχές της χώρας

-Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα χρειαστείτε ομπρέλα

Τον… χαρακτήρα του μας δείχνει το φθινόπωρο που από τις πρώτες του ημέρες μας τονίζει πως το καλοκαίρι έφυγε οριστικά.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο ήταν άστατος, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα που σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα, σε μικρότερο βαθμό αλλά με ανάλογη ένταση σε κάποιες περιοχές.

Για σήμερα λοιπόν περιμένουμε άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Βόρειες Κυκλάδες και τα ορεινά της Κρήτης, τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, αναμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 29 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 18 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπού θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα νοτιά δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιά δυτικοί 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια οπού είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Μύρισε φθινόπωρο – Άστατος ο καιρός σε όλη τη χώρα