ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο Κερκυραίος που μιλάει με τους Τροϊκανούς – Δείτε το e-mail

Αυτός είναι ο Κερκυραίος που μιλάει με τους Τροϊκανούς – Δείτε το e-mail

Σαν να αποτελεί μέλος της Κυβέρνησης, άνοιξε διάλογο ο Σπύρος Πρίφτης με τον τροϊκανό Ματίας Μορς

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2012 αλλά, όπως φαίνεται δεν σταμάτησαν εκεί.

Μόλις πρόσφατα του απάντησε, μέσω mail, ο Ματίας Μορς που πλέον έχει μεταπηδήσει στην Τask Force για το αν μπορεί να ανοίξει κομμωτήριο. Σε αυτή την ηλεκτρονική απάντηση ο κ. Μορς του έγραψε:

«Αξιότιμε κ. Πρίφτη,

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι πρόσφατα οι ελληνικές αρχές βελτίωσαν κανονισμούς σχετικά με τον τρόπο εισόδου και την άσκηση του επαγγέλματος του κομμωτή, ν. 4281/2014, ΦΕΚ Α 160/8.8.14, αρ. 237-246).

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Ματίας Μορς».

Διαβάστε το e-mail του Ματίας Μορς

Ο Σπύρος Πρίφτης μιλώντας στο « Έθνος» ανέφερε: «Όπως θα δείτε στο e-mail του, ο Matthias Mors με ενημερώνει ότι ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή τον Αύγουστο, νέος νόμος, και υπάρχουν αλλαγές για την άδεια και ίδρυση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως είναι τα κουρεία-κομμωτήρια. Παρ' όλα αυτά είμαι πολύ δύσπιστος ότι το ελληνικό κράτος με αυτό το παλιό δημοσιοϋπαλληλικό σύστημα, θα καταφέρει οριστικά να δώσει λύση».

Πρόσφατα, το υπουργείο Οικονομικών, υπό την πίεση και της τρόικας, προχώρησε στη σύσταση μιας διυπουργικής επιτροπής, συγκροτούμενης από συνολικά 40 στελέχη 17 υπουργείων, η οποία θα αναλάβει να καταγράψει συνολικά τα επαγγέλματα, ποια από αυτά απελευθερώθηκαν, ποια δεν άνοιξαν, αν υπάρχουν ακόμα εμπόδια, και τελικά να υποβάλει προτάσεις για την άρση τους.

mail-mors-priftis

Επιφυλακτικός ο κ. Πρίφτης

Ακόμα και έτσι, όμως, ο Σπύρος Πρίφτης δεν φαίνεται να είναι απόλυτα αισιόδοξος. Οι επιφυλάξεις του είναι εδραίες. «Καθυστερήσεις στην καθυστέρηση, επιτροπές, γραφειοκρατία, λες και δεν ξέρουν ποια επαγγέλματα είναι κλειστά. Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι ενώ έχω επαφές και συνομιλώ με Ευρωπαίους αξιωματούχους, το ελληνικό κράτος με αγνοεί καθώς δεν κατάφερα ποτέ να συνομιλήσω ούτε με έναν απλό γραμματέα υπουργείου.»

Οι επαφές του Κερκυραίου κουρέα με τα ευρωπαϊκά όργανα συμπληρώνουν 2 χρόνια: Η πρώτη απάντηση από την Κομισιόν έφτασε στα χέρια του τον Μάιο του 2012.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεία: Απίστευτη εικόνα – Κάνουν ντελίβερι με…

Σούδα: Αναβίωσε ο «Κολοβρέχτης» - Ποιο είναι το έθιμο (pics-vid)

Άρτα: H Google βράβευσε Έλληνα μαθητή!

Χαλκίδα: Εικόνες και βίντεο από το άγριο έγκλημα

Καταργούν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα

Αυτά είναι τα 49 πανεπιστημιακά τμήματα που κινδυνεύουν με λουκέτο

Κρήτη: «Σαρώνει» η εικόνα-Βρείτε τι θέλει να πει ο… ποιητής (pic)

Παραλίμνι: 18χρονος μοτοσυκλετιστής «καρφώθηκε» σε κιγκλίδωμα

Χανιά: Απίστευτη αισχροκέρδεια-Δε φαντάζεστε πόσα πλήρωσε για 2 γύρους και 1 νερό

Κεφαλονιά: Αυτοκτόνησε 50χρονος-Συγκλονίζουν τα τελευταία του λόγια