ΕΛΛΑΔΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς –Υπό έλεγχο Βολιμές Ζακύνθου

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς –Υπό έλεγχο Βολιμές Ζακύνθου
Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν και έθεσαν οι πυροσβεστικές...

Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν και έθεσαν οι πυροσβεστικές αρχές τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Ασκός στις Βολιμές Ζακύνθου ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση στο Κορακονήσι. Επί τόπου έχουν σπεύσει 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.gscp.gr) για σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας, Ικαρίας, Σάμου και Χίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Στην σχετική ανακοίνωση η Γραμματεία ζητά από τους πολίτες να «αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199».