Κυκλώματα διακινητών δρουν στην Ελλάδα για να βγάλουν τους πρόσφυγες από τα κλειστά σύνορα

Newsroom Newsroom

Κυκλώματα διακινητών δρουν στην Ελλάδα για να βγάλουν τους πρόσφυγες από τα κλειστά σύνορα

Πόσο κοστίζει ένα «μαύρο εισιτήριο» εξόδου από την Ελλάδα; Την ώρα που οι διακινητές αλωνίζουν στα τουρκικά παράλια και πλουτίζουν στέλνοντας πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, στην καρδιά της Αθήνας δρουν ανεξέλεγκτα τα οργανωμένα κυκλώματα από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν και την Αλβανία.

Ζητούν από τους πρόσφυγες χιλιάδες ευρώ υποσχόμενοι ότι θα εκπληρώσουν το «ευρωπαϊκό όνειρο» που έχει μείνει μετέωρο στην πλατεία Βικτωρίας.

«Δώσε μου τα λεφτά και το βράδυ θα περάσεις τα σύνορα. Λίγο στην καρότσα, λίγο με τα πόδια, λίγο με το λεωφορείο». Αυτό είναι το deal όπως το μεταφέρουν μιλώντας σε σπαστά αγγλικά, οι πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας. Πριν κλείσουν τα σύνορα, η «δουλειά» έκλεινε στα 1.500 ευρώ- αν δεν παζάρευες καθόλου στα 2.000 ευρώ. «Εχεις παιδί; Μέχρι 5 ετών θα έρθει με 300 ευρώ. Αν πάρεις μαζί και 2 φίλους, θα πληρώσεις κάτω από 1.500, μπορεί 1.300». Προορισμός τα σύνορα- στην καλύτερη των περιπτώσεων η Ιταλία, η Αυστρία, η Ουγγαρία και η Γερμανία. «Εφτασε ποτέ κανείς από αυτούς που πλήρωσαν;» τους ρωτάω. «Δεν ξέρουμε. Ομως έφυγαν πολλοί».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved