Έρχεται η πρώτη «ψηφιακή ακαδημία γονέων»

newsbomb

Έρχεται η πρώτη «ψηφιακή ακαδημία γονέων»

Σε ένα καινοτόμο εγχείρημα διαδικτυακής εκπαίδευσης γονέων σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο προχώρησε το CSI Institute (Cyber Security International Institute).

Η «Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων», είναι ένα δωρεάν διαδραστικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 8 ωρών όπου σε πραγματικό χρόνο, ο Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρος του CSIi, κ. Μανώλης Σφακιανάκης και ομάδα καταρτισμένων εισηγητών, θα ενημερώνουν τους γονείς, για τα σύγχρονα θέματα του Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, θα αναφερθούν στα θετικά και τα αρνητικά του διαδικτύου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τις καταστάσεις με τις οποίες οι ανήλικοι έρχονται αντιμέτωποι. Ταυτόχρονα θα δοθούν στους γονείς εφόδια και πρακτικές λύσεις, τόσο σε τεχνικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, ώστε να είναι σε θέση να συμπορεύονται και να επικοινωνούν με τα παιδιά τους, να τα εκπαιδεύουν, ως προς την ασφαλή τους πλοήγηση στο διαδίκτυο, αλλά και να τα νουθετούν.

«Η Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων, η πρώτη στη χώρα μας, είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που στόχο έχει να δώσει στους γονείς όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια, για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις διαδικτυακές κρίσεις που προκύπτουν σε σχέση με τη χρήση του internet από τα παιδιά τους, καθώς και να φέρουμε κοντά γονείς και παιδιά και να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος σχετικά με την ορθή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Το πρόγραμμα έχει ήδη μεγάλη απήχηση. Έχουμε γύρω στις 2.500 συμμετοχές και έχει ξεκινήσει εκπαίδευση σε οικογένειες από περιοχές της Αθήνας, του δήμου Φυλής, Καισαριανής, καθώς και εκτός Αττικής, όπως η Σκιάθος. Σκοπός και στόχος μας είναι να επεκταθούμε σε ακόμη περισσότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, με τη βοήθεια των υποστηρικτών μας» δήλωσε με αφορμή την επίσημη παρουσίαση της «Ψηφιακής Ακαδημίας Γονέων» ο κ. Σφακιανάκης.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 4 φορές το μήνα online, μέσα από την Εκπαιδευτική Διαδικτυακή Πλατφόρμα BLACKBOARD, που διατίθεται από την εταιρεία Cosmolearn. Ο κύκλος εκπαίδευσης θα είναι μηνιαίος, και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά με την εκπαίδευση γονέων από επιλεγμένα σχολεία, ενώ σύμφωνα με τους Πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε συνεννόηση με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, από σχολεία όλης της χώρας και με στόχο την ενημέρωση περισσότερων από 2.000 ενδιαφερόμενων κάθε μήνα.

Το 1ο online πρόγραμμα διαδικτυακής εκπαίδευσης γονέων για την ασφαλή πλοήγηση παιδιών και εφήβων στο internet αποτελεί μια πρωτοβουλία του CSIi, με την υποστήριξη του ΑΝΤ1 και της WIND.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο www.csii.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved