ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό CNN.gr: Από το 2011 υπήρχε καταγγελία για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών

Αποκλειστικό CNN.gr: Από το 2011 υπήρχε καταγγελία για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών

Την δράση του καθηγητή από τις Σέρρες είχε αποκαλύψει παλιότερα καθηγητής που είχε βρεθεί στα ΤΕΙ το 2011.

Συγκεκριμένα μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που του είχε υποβάλει ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε διατελέσει εργαστηριακός συνεργάτης του, σε υπόμνημά του έκανε αναφορά στην αντιεκπαιδευτική συμπεριφορά του καθηγητή, σημειώνει το CNN.gr.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, επέλεγε για τις γραπτές εξετάσεις κάθε περιόδου θέματα τα οποία ήταν τελείως εκτός της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας και πρακτικής, σύνθετα, πολύπλοκα και ασαφή με αποτέλεσμα να μην μπορεί αντικειμενικά κανένας φοιτητής ούτε με βάση τη μελέτη και την ατομική προσπάθεια, αλλά ούτε και με βάση το επίπεδο γνώσεων που απαιτείται από την εκάστοτε εξαμηνιαία εκπαιδευτική διαδικασία και διδασκαλία που γίνεται εντός της αίθουσας, να ανταποκριθεί.

«Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο αριθμός των φοιτητών που τελικά αντεπεξέρχονται στην ανωτέρα διαδικασία να ήταν μηδενικός. Επίσης σε ότι αφορά τη βαθμολογία των σπουδαστών κατά τις δύο εξεταστικές περιόδους Φεβρουαρίου του έτους 2010, δήλωσε ότι, στην πρώτη εξεταστική ενώ υπήρχαν διαφορετικές κόλλες και θέματα από κάθε έναν καθηγητή, έστειλε ηλεκτρονικά στον κατηγορούμενο τη βαθμολογία των φοιτητών προκειμένου να ενσωματώσει και ο ίδιος τους δικούς του βαθμούς. Εκείνος όμως αλλοίωσε τις βαθμολογίες και αυτό επέφερε το αποτέλεσμα να μην κριθούν επιτυχόντες αρκετοί σπουδαστές. Σε προφορική του επισήμανση ο κατηγορούμενος το απέδωσε σε λάθος προτρέποντας τους σπουδαστές να πάνε στην επόμενη εξεταστική! Στην αμέσως επόμενη εξεταστική, οι εξετάσεις διενεργήθηκαν με κοινή κόλλα θεμάτων ενώ στην κάθε κόλλα προέκυπτε ευδιάκριτα ποια θέματα ανήκαν στον καθηγητή καθώς και η αναλυτική βαθμολογία που αντιστοιχούσε σε κάθε θέμα».

Διαβάστε περισσότερα για την αποκάλυψη αυτή στο Cnn.gr.

Εν τω μεταξύ στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Σερρών οδηγήθηκαν ο καθηγητής του ΤΕΙ της πόλης και οι δυο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου που συνελήφθησαν από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ..

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή. Η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά τις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία. Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή και μέχρι τότε παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ο καθηγητής κατηγορείται ότι παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, επρόκειτο για σπουδαστές τους οποίους «έκοβε» στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους εκείνοι απευθύνονταν πράγματι στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση κυμαίνονταν από 250 έως 400 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, χωρίς να παρακολουθήσουν καν τα φροντιστηριακά μαθήματα οι σπουδαστές πετύχαιναν στη συνέχεια στις εξετάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο ίδιος καθηγητής τους υποχρέωνε να προσφέρουν πρακτική άσκηση σε επαγγελματικό γραφείο και ως αντάλλαγμα τους περνούσε στα μαθήματα.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» από επιστήμονες: Το τρομακτικό σενάριο που απειλεί την Ελλάδα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλη παγίδα στις αλλαγές σε κινητά και ίντερνετ! Πότε δεν πρέπει να πληρώσετε