ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη στον 23χρονο που εισέβαλε στην πρεσβεία της Σερβίας

Ποινική δίωξη στον 23χρονο που εισέβαλε στην πρεσβεία της Σερβίας

Είχε μαζί του δυο μαχαίρια και άφησε έξω από το κτήριο ένα μπιτόνι με πετρέλαιο. Ζητούσε να δει τον πρόεδρο της Σερβίας και τον πρέσβη, ενώ σε κατάσταση αμόκ φώναζε ότι το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία.

Τρεις διαπραγματευτές της Αστυνομίας κατάφεραν να τον ηρεμήσουν και λίγο αργότερα να τον αφοπλίσουν και να τον οδηγήσουν στα γραφεία της κρατικής ασφάλειας.

Όπως έγινε γνωστό, είχε παρελθόν με ψυχιατρικά προβλήματα στη Σερβία ήταν στην Ευελπίδων της Σερβίας όπου και έφυγε λόγο του ψυχιατρικού του προβλήματος, ενώ τη νύχτα είχε προσαχθεί από τον Πειραιά για εξακρίβωση των στοιχείων του σε τμήμα της περιοχής όπου και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο εισαγγελέας του όρισε σήμερα τακτική δικάσιμο και έδωσε εντολή να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Το ευχαριστήριο μήνυμα της σερβικής πρεσβείας προς την ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ, ευχαριστίες προς την Ελληνική Αστυνομία απευθύνει η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του περιστατικού που συνέβη των πρωί, όταν νεαρό άτομο, αγνώστων στοιχείων, κρατώντας μαχαίρι εισέβαλε στην πρεσβεία. Επίσης, σημειώνεται ότι δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα αναφέρει:

«Σήμερα, 24 Νοεμβρίου και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, εισέβαλε στο κτίριο της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα, άτομο αγνώστων στοιχείων, νεαρής ηλικίας, το οποίο πηδώντας την περίφραξη εισήλθε στον προαύλιο χώρο και στην συνέχεια δια της βίας διέρρηξε την είσοδο του Προξενικού Τμήματος και εισήλθε στο κτίριο της Πρεσβείας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την ελληνική αστυνομία για τον επαγγελματισμό που επέδειξε, την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του περιστατικού. Κατά το επεισόδιο δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές».

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Δείτε ΕΔΩ αν θα πάρετε έως 1.400 ευρώ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Ρoή Ειδήσεων