Καλογήρου: Θα αλλάξει ο νόμος που έβαλε φυλακή την καθαρίστρια

Newsroom Newsroom

Καλογήρου: Θα αλλάξει ο νόμος που έβαλε φυλακή την καθαρίστρια

Τον εξορθολογισμό του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, του 1950, μελετά η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. 

Με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Νίκου Φίλη για την πρόσφατη υπόθεση φυλάκισης της καθαρίστριας που πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού προκειμένου να εργαστεί, ο κ. Καλογήρου ανέφερε ότι οι αλλαγές στο πλαίσιο του νέου ποινικού κώδικα και του νέου κώδικα ποινικής δικονομίας μπορεί να κινηθούν σε τρεις άξονες: αντικειμενική και υποκειμενική στοιχειοθέτηση των αδικημάτων, εξορθολογισμός των ποινών και άλλων αδικημάτων αλλά φυσικά και των οικονομικών αδικημάτων. Ο τρίτος και πολύ σημαντικός άξονας, επεσήμανε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αφορά στη δυνατότητα που θα δίνεται σε κατηγορούμενους για οικονομικά αδικήματα να αποκαταστήσουν τη ζημιά με συγκεκριμένους δικονομικούς κανόνες.

«Είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός του πλαισίου όσον αφορά την αντιμετώπιση των οικονομικών αδικημάτων και αυτός ο εξορθολογισμός θα πρέπει να λάβει υπόψιν και τους ασθενέστερους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται και μπορεί να βρεθούν ανά πάσα στιγμή εμπλεκόμενοι σε τέτοιου είδους περιπέτειες», είπε και αναφέρθηκε στην ανάγκη καλής συνεργασίας και συναίνεσης από όλα τα κόμματα.

Να ισχύσει η αρχή της αναλογικότητας ζήτησε από την πλευρά του ο Νίκος Φίλης, καθώς –όπως είπε- δεν πρέπει να ισχύει και να επιβεβαιώνεται η αρχαία ρήση ότι η Δικαιοσύνη μοιάζει με έναν ιστό αράχνης όπου περνάνε και τον σπάνε τα ισχυρά έντομα, αλλά πιάνονται στον ιστό της αράχνης τα μικρά και ανίσχυρα έντομα.

«Να τιμωρηθεί αλλά όχι με 10 χρόνια, όταν την ίδια ώρα διάφορα οικονομικά συμφέροντα εισπράττουν 200 και 300 εκατομμύρια και δεν τα αποδίδουν στην Δ.Ε.Η. και κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα μας με διάφορους τρόπους που είδαμε στο παρελθόν», είπε.

Πηγή: Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved