ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες ΣΟΚ: Δείτε πώς έγιναν τα μαλλιά της από τους -50 βαθμούς Κελσίου (pics)

Εικόνες ΣΟΚ: Δείτε πώς έγιναν τα μαλλιά της από τους -50 βαθμούς Κελσίου (pics)
Θερμοκρασίες ρεκόρ στις ΗΠΑ

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο «σπάνε» οι πολικές θερμοκρασίες στις ΗΠΑ, με τον υδράργυρο να αγγίζει σε ορισμένες πολιτείες τους -50 βαθμούς Κελσίου

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ΗΠΑ εξαιτίας του ψύχους ή τραυματισμών που οφείλονταν σε αυτό, σύμφωνα με τον Στάθη Πουλακίδα, γιατρό στο νοσοκομείο John H. Stroger Jr.

Ο κύριος Πουλακίδας, ο οποίος είναι τραυματολόγος, διευκρίνισε πως στο νοσοκομείο εισήχθησαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι με κρυοπαγήματα. Στα πιο ακραία κρούσματα, υπάρχει κίνδυνος να χρειαστεί ακρωτηριασμός δακτύλων, πρόσθεσε.

Οι άστεγοι και οι εκτοπισμένοι διατρέχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους και οι δημοτικές Αρχές στο Σικάγο και άλλες πόλεις αποφάσισαν να ανοίξουν θερμαινόμενους χώρους για να τους υποδεχθούν. Αλλά αρκετοί προτίμησαν να δοκιμάσουν την τύχη τους σε καταυλισμούς, ή άδεια κτήρια.

Η χιονόπτωση και ο πάγος προκάλεσαν επικίνδυνες συνθήκες στο οδικό δίκτυο. Τουλάχιστον 26 τροχαία σημειώθηκαν μέσα σε δύο ώρες την Πέμπτη (01/02) μόνο στην Κομητεία Τζόνσον στην Αϊόβα, ανέφερε τοπικός αξιωματούχος.

Ενώ, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, το πολικό ψύχος και οι σφοδροί άνεμοι ανάγκασαν τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πάνω από 2.000 πτήσεις.

Μάλιστα, οι θερμοκρασίες είναι τόσο χαμηλές που παγώνουν ακόμη και τα… μαλλιά των πολιτών.

Απόδειξη αυτού είναι και το βίντεο που δημοσίευσε η Τέιλορ Σκάλον από την Αϊόβα, στο οποίο δείχνει πως πάγωσαν τα λουσμένα μαλλιά της όταν βγήκε έξω, δημιουργώντας έτσι ένα αρκετά αλλόκοτο χτένισμα...

Δείτε τις σοκαριστικές φωτογραφίες από το χάος που προκάλεσαν οι πολικές θερμοκρασίες στις ΗΠΑ στη gallery του Newsbomb.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις