ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Ποια ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Ποια ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Το όνομα - «έκπληξη»

Παρά τις οποίες διαψεύσεις, οι πληροφορίες του Newsbomb.gr επιμένουν ότι στο τραπέζι των παρασκηνιακών ζυμώσεων έχουν πέσει τα ονόματα των Σημίτη και Βενιζέλου, αλλά κι ένα ακόμα όνομα που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση: Του Λουκά Παπαδήμου!

Προχτές στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον αιφνιδίασε τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ φωτογραφίζοντας (χωρίς να κατονομάσει) τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Κώστα Σημίτη ως πιθανούς κοινούς υποψήφιους των δύο κομμάτων για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ο ίδιος επανέλαβε κατηγορηματικά ότι θα προτείνει εκ νέου τον νυν Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο.

Βέβαια στη συνέχεια η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη διέψευσε ότι το κόμμα της σκέφτεται κάποια εκ των δύο αυτών υποψηφιοτήτων, προερχόμενων απ’ το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr επιμένουν, ότι πράγματι έχουν πραγματοποιηθεί σχετικές διαβουλεύσεις μεταξύ επιτελών των προέδρων της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ. Και στις επαφές αυτές πράγματι έχουν τεθεί ως ονόματα πιθανών υποψηφίων τόσο του Βενιζέλου, όσο και του Σημίτη. Άλλωστε το ΚΙΝΑΛ με δηλώσεις επίσημες εκπροσώπων του έχει δηλώσει κατηγορηματικά, ότι το κόμμα δεν προτίθεται να ψηφίσει τον νυν Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο και ότι θέλει Πρόεδρο προερχόμενο απ’ την «προοδευτική παράταξη»…

Συνεπώς, προκειμένου να σχηματιστεί προεδρική πλειοψηφία στις αρχές του 2020 η Ν.Δ. θα ισχυριστεί τότε, ότι… αναγκάζεται να μην στηρίξει τον κ. Παυλόπουλο, κάτι που μάλλον δεν θα δυσαρεστήσει ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος άλλωστε δεν τον είχε ψηφίσει ούτε το 2015.

Άλλωστε είναι απολύτως βέβαιο ότι το ΚΙΝ.ΑΛ αν τελικά δεχθεί να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ θα επιθυμήσει στην προεδρία πρόσωπο όχι προερχόμενο από τη Δεξιά.

Ενώ, επαναλαμβάνουμε, κάτι τέτοιο δεν θα… δυσαρεστούσε επίσης ούτε στελέχη της ΝΔ όπως τον Αντώνη Σαμαρά ή τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ωστόσο απ’ τις σχετικές διεργασίες μάλλον διαγράφεται το όνομα του Κ. Σημίτη, τον οποίο δεν θα δέχονταν οι καραμανλικοί, ενώ και τα όσα αποκαλύπτονται για τις σχέσεις διαπλοκής του ΠΑΣΟΚ με επιχειρηματικά συμφέροντα την περίοδο της πρωθυπουργίας του, επίσης καθιστούν απαγορευτική πιθανή υποψηφιότητά του.

Αντίθετα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, έχει πέσει στο τραπέζι των σχετικών διαβουλεύσεων ως νέο όνομα αυτό του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ως εναλλακτική αν δεν προχωρήσει για οποιοδήποτε λόγο αυτό του –πάντοτε φιλόδοξου- Β. Βενιζέλου, ο οποίος πάντως αναμένει…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πειραιάς: Φρίκη από τα ευρήματα του ιατροδικαστή – Η δολοφόνος αφαίρεσε τα όργανα του 79χρονου

Άγιος Παΐσιος: Αυτή είναι η αρρώστια που θα αποδεκατίσει την Τουρκία

Αποκάλυψη: «Αυτή είναι η ημερομηνία των εθνικών εκλογών 2019 - Το αποφάσισε ο Τσίπρας»

Σχετικές ειδήσεις