ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή Ethiopian Airlines - 157 νεκροί: Ο πιλότος ζήτησε άδεια επιστροφής αλλά δεν πρόλαβε

Συντριβή Ethiopian Airlines - 157 νεκροί: Ο πιλότος ζήτησε άδεια επιστροφής αλλά δεν πρόλαβε
Οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία είναι συγκλονιστικές.
ASSOCIATED PRESS

Ethiopian Airlines | Ειδήσεις: Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το φοβερό αεροπορικό δυστύχημα των Αιθιοπικών Αερογραμμών (Ethiopian Airlines) το πρωί της Κυριακής (10/03/2019) που στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 157 ανθρώπους και ήδη οι αποκαλύψεις γύρω από τις συνθήκες που συνετέλεσαν στην ανείπωτη τραγωδία με την πτήση ΕΤ302 είναι ανατριχιαστικές -  Τα τελευταία λόγια του πιλότου και η μοιραία διαδρομή - Εικόνες από το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της Ethiopian Airlines, μετέδωσε την είδηση ότι ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους Boeing 737 MAX, είχε αναφέρει προβλήματα και είχε ζητήσει άδεια επιστροφής και προσγείωσης του αεροπλάνου στον αερολιμένα της Αντίς Αμπέμπα.

Δείτε στην gallery του Newsbomb.gr συγκλονιστικές εικόνες:

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή στο Reuters, στο μοιραίο Boeing των Αιθιοπικών επέβαιναν πολίτες από 35 χώρες.

Ειδικότερα, στους επιβάτες συμπεριλαμβάνονταν, 32 Κενυάτες, 18 Καναδοί, 9 Αιθίοπες, 8 Ιταλοί, 8 Κινέζοι, 8 Αμερικανοί, 7 Βρετανοί, 7 Γάλλοι, 6 Αιγύπτιοι, 5 Ολλανδοί, 4 Ινδοί, 4 Σλοβάκοι, 3 Αυστριακοί, 3 Σουηδοί, 3 Ρώσοι, 2 Μαροκινοί, 2 Ισπανοί, 2 Πολωνοί, 2 Ισραηλινοί.

Επίσης στην πτήση επέβαινε ένας πολίτης από τις χώρες: Βέλγιο, Ινδονησία, Σομαλία, Νορβηγία, Σερβία, Τόγκο, Μοζαμβίκη, Ρουάντα, Σουδάν, Ουγκάντα και Υεμένη.

Τέσσερις επιβάτες της μοιραίας πτήσης ταξίδευαν με διαβατήρια του ΟΗΕ και οι εθνικότητες του, δεν έχουν διαπιστωθεί.

Σωστικά συνεργεία περισυλλέγουν σορούς επιβατών από τον τόπο της τραγωδίας

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, τα σωστικά συνεργεία άρχισαν την περισυλλογή σορών από το σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος.

Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ

Αυτός είναι ο Έλληνας που σώθηκε την τελευταία στιγμή

Εν τω μεταξύ, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αιθιοπία, Σπύρος Πατάγιας, επιβεβαίωσε την Κυριακή (10/03/2019) ότι μεταξύ των ατόμων που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το μοιραίο Boeing 737 ΜΑΧ της Ethiopian Airlines που συνετρίβη περίπου 50 χλμ. νοτίως της Αντίς Αμπέμπα υπήρχε κι ένας Έλληνας, ο οποίος φαίνεται πως είχε... Άγιο, καθώς δεν επιβιβάστηκε ποτέ στο συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Πατάγιας είπε πως επρόκειτο για έναν υπάλληλο του ΟΗΕ, τον Αντώνη Μαυρόπουλο, ο οποίος στάθηκε τυχερός και δεν επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος που κατέπεσε το πρωί της Κυριακής.

«Έχασα γνωστούς που συνεργαζόμασταν στον ΟΗΕ», είπε ο κ. Μαυρόπουλος στον Alpha. «Δεν επιβιβάστηκα και σώθηκα», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαυρόπουλος είχε πάει στο αεροδρόμιο αλλά δεν πέρασε τον έλεγχο του αεροδρομίου καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, χαρακτηρίστηκε «ύποπτος».

«Μετά από μία ψευτοανάκριση δύο-τριών ωρών με άφησαν», είπε και επιβιβάστηκε εν τέλει σε άλλο αεροπλάνο.

Δείτε το βίντεο:

Το χρονικό της αεροπορικής τραγωδίας

Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί αυτό που θα συνέβαινε στις 08:44 (τοπική ώρα) το πρωί της Κυριακής (10/03/2019) στην Αιθιοπία. Η πτήση της Ethiopian Airlines ΕΤ302 με προορισμό το Ναϊρόμπι της Κένυας, συνετρίβη μόλις 6 λεπτά την απογείωσή της από την Αντίς Αμπέμπα. Στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν 157 επιβάτες, οι οποίοι, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία, είναι όλοι νεκροί.

Σύμφωνα με το BBC, οι επιβαίνοντες προέρχονταν από 30 διαφορετικές χώρες.

Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στην περιοχή Bishoftu, όπου κατέπεσε το μοιραίο αεροπλάνο, δεν βρήκαν κανέναν επιζώντα στα συντρίμμια. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της χώρας.

Στο αεροδρόμιο έφτασαν οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Εκ μέρους του γραφείου του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης αλλά και του λαού της Αιθιοπίας, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες όσων έχασαν δικούς τους ανθρώπους στην πτήση της Ethiopian Airlines, που πραγματοποιούσε πτήση προς Ναϊρόμπι», ανέφερε στο Twitter το γραφείο του Αιθίοπα πρωθυπουργού, Abiy Ahmed.

Τα συλλυπητήριά του απέστειλε και ο Κενυάτης πρωθυπουργός, Ουχούρου Κενυάτα μέσω twitter:

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters το τραγικό γεγονός: «Μπορώ να σας επιβεβαιώσω το συμβάν. Συνέβη στις 8:44». Το Boeing ήταν ολοκαίνουργιο καθώς είχε παραληφθεί από την Ethiopian Airlines μόλις πριν από 4 μήνες.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 149 επιβάτες και 8 άτομα προσωπικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Αυτό είναι το δεύτερο αεροπλάνο της εταιρείας που συντρίβεται τα τελευταία εννέα χρόνια, καθώς το 2010 είχε πέσει στην Μεσόγειο Θάλασσα ακόμη ένα, με προορισμό την Βηρυτό, με τον τραγικό απολογισμό να ανέρχεται τότε στους 90 νεκρούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μοιραίο Boeing των Ethiopian Airlines, είναι ίδιου τύπου με εκείνο της Lion Air της Ινδονησίας, το οποίο στις 13 Οκτωβρίου είχε συντριβή μόλις 13 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα, με αποτέλεσμα το θάνατο 189 επιβατών.

Τα τελευταία λόγια του πιλότου

Όπως αναφέρει το Flightradar24, ο πιλότος του Boeing 737, λίγο πριν χαθεί το στίγμα του αεροπλάνου από τα ραντάρ είχε πει στον πύργο ελέγχου πως «η κατακόρυφη ταχύτητα είναι ασταθής».

Οι άλλες δύο τραγωδίες της Ethiopian Airlines

Στο αεροπλάνο που συνετρίβη στη Μεσόγειο Θάλασσα με τους 90 νεκρούς, είχε σημειωθεί έκρηξη κατά την διάρκεια της πτήσης.

Το 1996 πτήση που εκτελούσε ακριβώς το ίδιο δρομολόγιο, είχε καταληφθεί από αεροπειρατές, με έναν από τους κινητήρες να βγαίνει εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να συντριβή σε κοραλλιογενή ύφαλο στον Ινδικό Ωκεανό. Τότε, 123 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τους συνολικά 175 επιβαίνοντες.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος: Πέθανε Ελληνίδα ηθοποιός

ΣΟΚ στο Power of Love: Μετέφεραν εσπευσμένα παίκτη στο νοσοκομείο

Καιρός: Σκάει ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό μετά την Καθαρά Δευτέρα – Πού θα χτυπήσουν έντονα φαινόμενα

Σχετικές ειδήσεις