Καλαμάτα: Το ενδεχόμενο αποζημίωσης της οικογένειας του αδικοχαμένου εικονολήπτη εξετάζει ο Δήμος

Newsroom Newsroom

Καλαμάτα: Το ενδεχόμενο αποζημίωσης της οικογένειας του αδικοχαμένου εικονολήπτη εξετάζει ο Δήμος
Στην πρώτη του δήλωση στο CNN Greece, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είχε υποστηρίξει πως ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων.

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Κώστα Θεοδωρακάκη, του άτυχου εικονολήπτη που βρήκε τραγικό θάνατο μετά το χτύπημα από σαΐτα στην Καλαμάτα, εκφράζει ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας.

Μετά την κατακραυγή και τις αντιδράσεις στα social media, ο Παναγιώτης Νίκας, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αποφεύγει να πάρει θέση υπέρ της συνέχισης ή απαγόρευσης του εθίμου και λέει πως αυτό θα πρέπει να συναποφασιστεί με την πολιτεία.

Στην πρώτη του δήλωση στο CNN Greece, ο κ. Νίκας είχε υποστηρίξει πως «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις». Το ίδιο επαναλαμβάνει και στην ανακοίνωση.

Σε αυτή αναλυτικά αναφέρει:

«Εκφράζουμε τον πόνο και τη θλίψη μας για το θάνατο του συμπολίτη μας αειμνήστου Κώστα Θεοδωρακάκη, που προήλθε από ανεξέλεγκτη σαΐτα, το βράδυ του Πάσχα, στην ετήσια εκδήλωση της Σαϊτομαχίας. Ο αείμνηστος Κώστας Θεοδωρακάκης υπήρξε ακάματος, προσεκτικός και αντικειμενικός παράγων των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με μεγάλη προσφορά στην ενημέρωση και την προβολή των τοπικών εκδηλώσεων και εθίμων μας.

O Δήμαρχος και ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζουν τα ολόθερμα συλλυπητήρια και την ειλικρινή συμπαράστασή τους προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα, η οποία και θα αποδειχθεί έμπρακτα.

Όσον αφορά στο Πασχαλινό έθιμο της Σαϊτομαχίας, το οποίο μετρά ζωή πολλών δεκαετιών, σχεδόν από την Απελευθέρωση, με κέντρο του την Καλαμάτα αλλά κι άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, η σημερινή Δημοτική Αρχή συνέχισε την παράδοση όλων των προηγουμένων, στηρίζοντας το έθιμο στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου και με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved