ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Παπαγεωργίου: «Πάγωσε» το δικαστήριο - «Ο Μάριος είναι ζωντανός»

Δίκη Παπαγεωργίου: «Πάγωσε» το δικαστήριο - «Ο Μάριος είναι ζωντανός»
EUROKINISSI

Το σενάριο ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου ζει και βρίσκεται στο εξωτερικό (Ολλανδία ή Αμερική) παρουσίασε σήμερα (08/05) κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 73χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος της αρπαγής και της δολοφονίας του νεαρού.

Ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ακροατηρίου και της έδρας.

«Είσαι δολοφόνος, βρυκόλακας. Πες, πού είναι ο Μάριος», ξέσπασαν οι συγγενείς του άτυχου νεαρού.

Ο 73χρονος, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, απολογούμενος ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αρνήθηκε ότι σχετίζεται με την εξαφάνιση του 26χρονου και υποστήριξε πως ο ίδιος ο Μάριος Παπαγεωργίου σχεδίασε την απαγωγή του για να αποσπάσει 620.000 ευρώ από συγγενικά του πρόσωπα.

«Πιστεύω ότι ο Μάριος ή χρωστούσε αυτά τα χρήματα ή είχε σχέση με ναρκωτικά. Είμαι σίγουρος ότι το 2012 έκανε χρήση ναρκωτικών», είπε στην απολογία του.

Κατηγορούμενος: Δεν υπάρχει δυσάρεστο στον Μάριο. Είναι ή Ολλανδία ή Αμερική.
Πρόεδρος: Πού είναι το πτώμα του Μάριου; Θα λυτρώσει και εσάς αυτό.
Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση να ήξερα κάτι και να μην το πω; Ο στόχος είναι άλλος, θα φανεί.

Ο 73χρονος ισχυρίστηκε οτι η τελευταία φορά που είδε το νεαρό ήταν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα της 10ης Αυγούστου 2012 στο Παλαιό Φάληρο, όπου του είχε ζητήσει ο Μάριος να συναντηθούν για μία προσωπική του δουλειά.

Κατηγορούμενος: Στο χώρο το δικό μου δεν υπάρχει ο Μάριος.
Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι ζει ο Μάριος;
Κατηγορούμενος: 100%
Πρόεδρος: Αμφισβητείτε το αίμα που βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του;
Κατηγορούμενος: Το αμφισβητώ, το αίμα βρέθηκε στη ρεζέρβα, γιατί ο Μάριος είχε κόψει το δάχτυλό του. Γιατί πήγαν το αυτοκίνητό του στο υπόγειο πάρκινγκ της θείας του; Κάτι έγινε εκεί...

Ο κατηγορούμενος δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την έδρα για τα «αλλεπάλληλα σενάριά του», όπως τα χαρακτηρισε η εισαγγελέας σχετικά με την εξαφάνιση του 26χρονου. Η εισαγγελική λειτουργός επεσήμανε τις αντιφάσεις του κατηγορουμένου στα όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει, ενώ δικαστής σχολίασε σχετικά: «Η δύναμη του ψέματος είναι να επανέλθει η αλήθεια. Στις ερωτήσεις που σας κάνω ζητώ την αλήθεια, όχι "νέες" αλήθειες».

Νωρίτερα, τον 73χρονο υπέδειξε ως το δολοφόνο του 26χρονου ο άνδρας που κατηγορείται ότι έκανε τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου μετά την απαγωγή. Σε έντονο ύφος γύρισε προς το μέρος του και του φώναξε:
«Εσύ είσαι αυτός. Πέθανε το παιδί, από την πρώτη ημέρα, τον έχετε σκοτώσει. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Γουρούνι. Θα με σκότωναν κι εμένα και θα με έριχναν σε χαντάκι.»

Ο 60χρονος παραδέχθηκε ότι η μόνη του εμπλοκή στην υπόθεση ήταν τα πέντε τηλεφωνήματα που έκανε στη μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, για να ζητήσει λύτρα. Έκανε λόγο για μία καλά οργανωμένη απαγωγή, δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιουνίου με την πρόταση της εισαγγελέως.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού Α21: Μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς-Χωρίς φορολογική δήλωση η β' δόση

Εκλογές 2019: Με τι καιρό θα ψηφίσουμε; Η επερχόμενη κακοκαιρία και η τάση για ψυχρή εισβολή (vids)

Σχετικές ειδήσεις