Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Τουρισμός: Πότε και πώς ανοίγουν τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα

Newsbomb

Αυτά είναι τα νέα δεδομένα στις αφίξεις τουριστών, το καλοκαίρι του 2020 στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Χωρίς το μέτρο της καραντίνας, ανοίγουν στις 15 Ιουνίου όλα τα χερσαία σύνορα της χώρας, με όσους επισκέπτονται την Ελλάδα να χρειάζεται μόνο να υποβληθούν στους απαραίτητους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα την 1η Ιουλίου, θα ανοίξουν -χωρίς καραντίνα- και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Τα «πράσινα» και τα «κόκκινα» αεροδρόμια

Όσον αφορά τα αεροδρόμια, οι ταξιδιώτες θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε αυτούς που ταξιδεύουν από «πράσινα» και «κόκκινα» αεροδρόμια, βάσει του καταλόγου που έχει εκδώσει ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την ασφάλεια των αεροδρομίων.

Οι ταξιδιώτες από τα «πράσινα» αεροδρόμια θα υποβάλλονται σε μόνο σε δειγματοληπτικούς ελέγχους με την καραντίνα να ισχύει μόνο στους ταξιδιώτες των «κόκκινων αεροδρομίων».

Σημειώνεται πως στα «κόκκινα» αεροδρόμια συγκαταλέγονται τα ιταλικά «Εμίλια Ρομάνια» της Μπολόνια, «Λομβαρδία» του Μιλάνο και «Πιεμόντε» του Τορίνο.

«Κόκκινα» αεροδρόμια στην Ισπανία έχουν χαρακτηριστεί αυτά σε Ισπανία Μαδρίτη και Βαρκελώνη ενώ «κόκκινο» χαρακτηρίζεται και το αεροδρόμιο «Ιλ Ντε Φρανς» στο Παρίσι.

Για την Βρετανία, «κόκκινα» θεωρούνται και τα 3 αεροδρόμια στο Λονδίνο, ενώ στην ίδια κατηγορία τοποθετούνται και αυτά του Λίβερπουλ, Μάντσεστερ, Λούτον, Νιούκαστλ, Μπέρμινγκχαμ, Σέφιλντ, Λιντς και Γλασκώβης.

Δείτε στο παραπάνω βίντεο το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Tα παράδοξα των τελευταίων δημοσκοπήσεων: Ποιον θεωρούν οι Έλληνες, ηγέτη;