Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Βατόπουλος: «Έρχονται σκληρά μέτρα - Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος»

Newsbomb

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σχολίασε τις τρέχουσες εξελίξεις με τον κορονοϊό στη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως φτάσαμε στο σημείο που «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος»

Ο κ. Βατόπουλος σημείωσε: «Θα εφαρμοστούν οσονούπω σκληρά μέτρα. Δεν υπάρχει κατανόηση από τον κόσμο για τα μέτρα», ενώ έκανε λόγο για «ραγδαία αύξηση κρουσμάτων».

Παράλληλα, τόνισε μιλώντας στο Open: «Υπάρχει ο αναγκαίος συνωστισμός και ο μη αναγκαίος. Φτάσαμε σε ένα σημείο: "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος"».

«Το χρώμα που παίρνει μία περιοχή το αποφασίζει η Πολιτκή Προστασία μαζί με μια ομάδα επιδημιολόγων, οι οποίοι πολλοί από αυτούς είναι και μέλη της επιτροπής μας. Επίσης η δική μας επιτροπή έχει αποφασίσει μαζί πάλι με την Πολιτική Προστασία σε κάθε χρώμα τι μέτρα θα λαμβάνονται», ανέφερε σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται σε κάθε περιοχή.

«Αν τα αφήσουμε όλα ελεύθερα θα έχουμε χιλιάδες κρούσματα σε έναν με δύο μήνες», τόνισε ο κ. Βατόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ με 865 κρούσματα.

Προς απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας

Μεταξύ των μέτρων που πιθανόν να τεθούν σε ισχύ είναι και αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο αυξημένης επιτήρησης (επίπεδο 3).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τη 1 έως και τις 5 τα ξημερώματα. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στην κυβέρνηση σκέψεις για να κλείνουν νωρίτερα από τις 12 τα εστιατόρια και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Την ίδια στιγμή η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει το λεγόμενο σύστημα «ακορντεόν». Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη χρήση μεγάφωνων για την απομάκρυνση συγκεντρωμένων από «κόκκινες» πλατείες αλλά και από ανοικτούς δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Τα κλιμάκια της ΕΛΑΣ σε πρώτη φάση θα προβαίνουν μέσω μεγάφωνων σε εντονότερες εκκλήσεις για απομάκρυνση ενώ σε δεύτερη φάση θα προχωρούν σε προληπτική κατάληψη παρουσίας στις πλατείες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άγιος Στέφανος: Θρήνος για τον Δημήτρη Καμπανάρο - Το τελευταίο γράμμα και τα αναπάντητα ερωτήματα