Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκινεί ο 9χρονος Τάσος από το Μαθράκι - «Η Ελλάδα είναι πολύ καλύτερα από τη Γερμανία»

Newsbomb

Ο 9χρονος Τάσος, το αγόρι το οποίο θα κάνει παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα

Ο 9χρονος Τάσος είναι ένα από τα πρόσωπα της ημέρας για σήμερα 28η Οκτωβρίου καθώς θα γίνει το πρώτο παιδί που θα κάνει παρέλαση μετά από πολλά χρόνια στο Μαθράκι, το ακριτικό νησί του Ιονίου.

Ο Τάσος βρέθηκε στο Μαθράκι όταν η μητέρα του αποφάσισε ότι ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα από τη Γερμανία με τον ίδιο να μιλά με θερμά λόγια για τη χώρα μας. «Μια χαρά μου φαίνεται στην Ελλάδα, πολύ καλύτερα από τη Γερμανία. Έχει θάλασσα, καλό καιρό, καλούς ανθρώπους. Δεν με πειράζει που δεν έχει άλλα παιδάκια, θα ήθελα να έχει», είπε χαρακτηριστικά ο Τάσος στο MEGA.

Οι 30 μόνιμοι κάτοικοι, μεγάλης ηλικίας, αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τον μικρό Τάσο. Όλοι μιλούν για ένα παιδί που έφερε ξανά στο νησί τη χαρά και την αισιοδοξία, μετά από 21 χρόνια, με δάκρια χαράς, είδαν το σχολείο του νησιού να λειτουργεί ξανά.

tasos-2.jpg
H 28χρονη αναπληρώτρια δασκάλα του μικρού Τάσου, Ελευθερία Βύζα.Newsbomb.gr

Η μητέρα του μικρού Τάσου, Ευγενία Γιαννοπούλου, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε για την εμπειρία της στο νησί και πώς κατάφερε να εγκατασταθεί εκεί με τη βοήθεια των μόνιμων κατοίκων, «οι ντόπιοι με βοήθησαν αρκετά να βρω σπίτι. Η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η Περιφέρεια, ο Δήμος, ο αφιλοκερδής οργανισμός ΑΧΕΠΑ, καθώς και ο μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη κομματικός Οργανισμός Ιnternational Hellenic Association συνέβαλαν στο να λειτουργήσει ξανά το σχολείο. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα».

Το σχολείο στεγάζεται σε μία κοινοτική αίθουσα, στο μικρό λιμανάκι.

«Δεν μπορώ να σταματήσω τα δάκρια μου. Ο Τάσος θα σηκώσει μόνος του την ελληνική σημαία. Είμαι πολύ υπερήφανη γι’ αυτόν», τόνισε στο Newsbomb.gr, η κυρία Γιαννοπούλου που θα δει τον γιο της να παρελαύνει με τη σημαία μπροστά στους κατοίκους νησιού

tasos.jpg
O ένας και μοναδικός μαθητής του δημοτικού σχολείου του Μαθρακίου.Newsbomb.gr

Η κυρία Γιαννοπούλου, μιλώντας στο Newsbomb.gr δεν έκρυψε ωστόσο τον προβληματισμό της, για τις πρώτες ημέρες που βρέθηκαν στο Μανθράκι, καθώς την απασχολούσε ιδιαίτερα το θέμα της κοινωνικοποίησης του μικρού Τάσου. «Είχα πολύ άγχος στην αρχή. Με απασχολούσε το θέμα κοινωνικοποίησης του μικρού. Ωστόσο αποδείχτηκε πως τον είχε βοηθήσει αρκετά ο μοναχικός τρόπος ζωής στην Γερμανία. Η προσαρμογή ήταν εύκολη, ερχόμενοι εδώ το καλοκαίρι βρήκαμε πολλά παιδιά. Η αγάπη που έχει για το σχολείο αλλά και για την δασκάλα του, τον βοηθάει να είναι πολύ καλά και τώρα. Το νησί το χειμώνα δεν έχει κανένα παιδάκι, ο Τάσος όμως έχει φίλους τα γατάκια και τα σκυλάκια του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέραμα: Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί - «Ευτυχώς δικαιώθηκαν» - Τι είπαν στις απολογίες τους

Άκης Τσελέντης: Το συγκινητικό «αντίο» στη μητέρα του - «Κατάλαβα τη ματαιότητα για την δόξα»

Ανατροπή Αρναούτογλου για το βαρομετρικό χαμηλό: «Aπευχόμαστε όλοι ότι θα συμβεί»