Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με υδροχλωρικό οξύ: Κινδυνεύει να χάσει την όρασή της στο δεξί μάτι η 49χρονη

Newsbomb

Η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας αναλύει την κατάσταση υγείας της 49χρονης που δέχθηκε επίθεση με υδροχλωρικό οξύ

Για κίνδυνο απώλειας όρασης της 49χρονης κάνει λόγο η Διοκήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η κ. Ελευθερία Αλειφέρη μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ για την κατάσταση υγείας της γυναίκας που δέχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 10 Αυγούστου επίθεση με υδροχλωρικό οξύ από τον πρώην σύζυγό της την ώρα που έφτανε στην εργασία της, στη Μεσσηνία.

Η διοικήτρια ανέφερε ότι η 49χρονη κινδυνεύει να χάσει την όραση της στο δεξί μάτι. «Είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας στο δεξί της μάτι. Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου – τέταρτου βαθμού. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στο μάτι της. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας της όρασής της», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι χρειάζονται εβδομάδες παρακολούθησης για να καταλάβουν εάν βελτιώνεται ή όχι η κατάσταση. Τόνισε μάλιστα ότι πρόκειται για μια πολύ δυνατή γυναίκα, η οποία ευτυχώς δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα. «Παρά το σοκ που έχει υποστεί μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι δυνατή και αυτή η δύναμή της θα βοηθήσει στη συνέχεια στη δύσκολη πορεία που έχει μπροστά της», πρόσθεσε η κ. Αλειφέρη.

Επιπλέον σχολίασε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό έχει σοκάρει όλο το προσωπικό του νοσοκομείου και πως η 49χρονη εκτός από φαρμακευτική στήριξη της παρέχεται και ψυχολογική. «Αν χρειαστεί οτιδήποτε άλλο θα είμαστε κοντά της» δήλωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας.