ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Το χρυσό που πράγματι πήρε ο Θοδωρής Ιακωβίδης...

Θοδωρής Ιακωβίδης
INTIME NEWS / Φωτογραφία αρχείου

Η ελπίδα όλων μας για διακρίσεις και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο είναι δεδομένη, καθώς κατά το παρελθόν - πρόσφατο και απώτερο - ήταν ο αθλητισμός που μας ένωνε, που μας έκανε περήφανους που μας έδινε δύναμη και αισιοδοξία για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Η προσπάθεια ήταν αυτή που αποτελούσε έμπνευση για τους νέους και πηγή περηφάνιας για τους μεγαλύτερους.

Οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες όμως, θα μείνουν στη μνήμη μας ή μάλλον θα πρέπει να μείνουν στη μνήμη όλων και για έναν ακόμη λόγο: για την ειλικρίνεια, την εντιμότητα, το θάρρος ενός μεγάλου Έλληνα πρωταθλητή, του Θοδωρή Ιακωβίδη, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια αποκάλυψε όλα όσα συμβαίνουν μακρυά από τις κάμερες, τα φώτα, τις μεγάλες και λαμπερές αθλητικές διοργανώσεις.

Εκεί, που ο αθλητής είναι μόνος με δεκάδες μικρά και μεγάλα προβλήματα και αγωνίζεται να υπερβεί τα δικά του όρια και να ξεχωρίσει.

Το ξέσπασμα του Θοδωρή Ιακωβίδη πρέπει να μας ξυπνήσει όλους.

Να μας φέρει ενώπιος ενωπίω με τις ευθύνες μας, γιατί ουσιαστικά όλοι έχουμε ευθύνες.

Κατ' αρχήν να ξεκινήσω από τα του... οίκου μας: Τα media, που θυμόμαστε τους αθλητές μόνον όταν ανέβουν στο βάθρο ή - στην καλύτερη περίπτωση - κάπου εκεί, λίγο πριν από ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ή λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την πολιτεία και τους εκπροσώπους της, οι οποίοι διαγκωνίζονται για μια φωτογραφία στους αγώνες και μετά γυρνούν το κεφάλι τους από την άλλη πλευρά.

Την επιχειρηματική αστική τάξη, γιατί ναι υπήρχε και υπάρχει στην Ελλάδα και αυτή η κατηγορία επιχειρηματιών και θα μπορούσαν οι εταιρείες τους, να υποστηρίξουν σθεναρά αθλητές, καλύπτοντας βασικές τους ανάγκες και τελικά οι ίδιοι οι επιχειρηματίες να δείξουν ένα πρόσωπο διαφορετικό.

Οι κάθε λογής παράγοντες στον χώρο του αθλητισμού που δίνουν αδιάκοπα μάχες εξουσίας, προσπερνώντας τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία και οι αθλητές.

Οι παράγοντες αυτοί, τα παρασκήνια, η καμαρίλα (πολιτική και όχι μόνον) που διώχνει από τη Ελλάδα πρόσωπα - θρύλους, όπως είναι ο Πύρρος Δήμας, πρέπει εδώ να τελειώσει...

Είναι η ώρα της αφύπνισης όλων. Αυτό θα είναι το μεγάλος κέρδος για τη χώρα και τον ελληνικό αθλητισμό, από το ξέσπασμα του Θοδωρή Ιακωβίδη.

Τις τελευταίες δεκαετίες γιορτάσαμε όλοι μαζί τις επιτυχίες των αθλητών μας, είτε αυτές ήταν στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στην άρση βαρών, στο στίβο, στο τένις ή οπουδήποτε άλλου.

Στο χέρι όλων μας είναι αυτή την γιορτή να την ξαναζήσουμε. Όχι στους λαμπερούς αγώνες μόνον, αλλά στην κάθε γειτονιά, στο κάθε γήπεδο, στο κάθε γυμναστήριο. Εκεί, όπου χτυπά η καρδιά του αθλητισμού!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να μην πάνε στις δουλειές τους