ΥΓΕΙΑ

ΠΕΦ-Ομάδα Αιγαίου: Το ελληνικό φάρμακο ταξιδεύει στην ακριτική Ελλάδα

ΠΕΦ-Ομάδα Αιγαίου: Το ελληνικό φάρμακο ταξιδεύει στην ακριτική Ελλάδα

Με μια σημαντική χορηγία σε φαρμακευτικό υλικό, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), έδειξε εμπράκτως της στήριξής της στην Ομάδα Αιγαίου και τον 20ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους.


Η Ομάδα Αιγαίου είναι μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πολιτισμού και υποδομών. Καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έχει καλύψει περισσότερα από 15.000 ναυτικά μίλια με 11 φουσκωτά σκάφη και 70 εθελοντές.

Ο 20ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους διήρκησε από την Πέμπτη 1η Μαΐου μέχρι τη Δευτέρα 12 Μαΐου και περιελάμβανε επισκέψεις στα νησιά Σίκινος, Κουφονήσι, Αμοργός, Δονούσα, Πάτμος, Αρκοί, Λειψοί, Αγαθονήσι, Φούρνοι, Θύμαινα. Κατά τη διάρκεια του διάπλου πραγματοποιήθηκαν ιατρικές εξετάσεις σε ενήλικες και παιδιά σε πληθώρα ιατρικών ειδικοτήτων, ενώ παράλληλα διενεργήθηκαν έργα υποδομής (γυμναστήρια, παιδικές χαρές, κ.α.) και διανεμήθηκε εκπαιδευτικό υλικό (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μουσικά όργανα, κ.α.) στα σχολεία και νηπιαγωγεία των νησιών.

Η ΠΕΦ, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που χρήζουν στήριξης σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, προσέφερε όλα τα φάρμακα που χρησιμοποίησε η Ομάδα κατά τη διάρκεια του Διάπλου, φροντίζοντας έτσι όχι μόνο για την υγεία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και για την ίδια τη ζωή των κατοίκων και των πιο ακριτικών περιοχών της χώρας μας. Επιπλέον, μέσω αυτής της συνεργασίας, το ενημερωτικό υλικό της Π.Ε.Φ. για το «Ελληνικό Φάρμακο» έφτασε ως τα πιο μακρινά σημεία του Αιγαίου, βοηθώντας τους κατοίκους να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα των υψηλής ποιότητας φαρμάκων που παράγονται στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Οι δεσμεύσεις, το προσωρινό τέλος των επισχέσεων και οι λεπτομέρειες