Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Ανησυχία για τη μετάλλαξη «Δ», καμπανάκι για την Κρήτη και συναγερμός για τον Σεπτέμβριο

Ανησυχία για τη μετάλλαξη «Δ», καμπανάκι για την Κρήτη και συναγερμός για τον Σεπτέμβριο
AP Photo

Την έντονη ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού μου εξέφρασε η γάτα, μεταφέροντας μου και το κλίμα, που επικρατεί στις αρμόδιες αρχές για το θέμα.

Όπως μου είπε, έμαθε πως στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα, Τσίοδρας και Χαρδαλιάς χτύπησαν καμπανάκι στους δημάρχους της Κρήτης καλώντας τους να κινητοποιήσουν τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί.

Το Ηράκλειο έχει και τα περισσότερα κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης η οποία και είναι πολύ πιο μεταδοτική, χτυπά κυρίως τις νεότερες ηλικίες, ενώ όπως φαίνεται αντιμετωπίζεται μόνο και με τις δύο δόσεις των εμβολίων.

Οι δήμαρχοι της Κρήτης αλλά και ο Περιφερειάρχης που ήταν παρών, εξέφρασαν την εκτίμηση πως τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμών που παρουσιάζονται στο νησί έχουν να κάνουν και με την έντονη ανησυχία του κόσμου για πιθανές παρενέργειες μετά και το χαμό της 44χρονης γυναίκας, που υπέστη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό με το Astra Zeneca.

Με στόχο να αναστραφεί το κλίμα μάλιστα ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε έτοιμος, να στείλει στο νησί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson αν αυτό βοηθήσει στο να πειστεί ο κόσμος και να εμβολιαστεί.

Στο Μαξίμου ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς η εικόνα που υπάρχει είναι πως πολύ σύντομα τα 29 κρούσματα της Ινδικής μετάλλαξης που υπάρχουν σήμερα στη χώρα θα πολλαπλασιαστούν, την ώρα που για παράδειγμα η μία δόση της Pfizer δεν εξασφαλίζει ποσοστό ανοσίας πάνω από 75%.

Τις επόμενες μέρες και υπό το φόβο η κατάσταση το φθινόπωρο να ξαναφύγει εκτός ελέγχου η κυβέρνηση θα εντείνει την επικοινωνιακή της καμπάνια με στόχο να χτιστεί ένα σημαντικό τείχος ανοσίας.

Παράλληλα, στο τραπέζι βρίσκονται συγκεκριμένα μέτρα τα οποία και μπορεί να χαρακτηριστούν ως «παροχές» προς όσους έχουν εμβολιαστεί. Σε αυτή την κατεύθυνση, μαθαίνω, τις επόμενες μέρες θα δοθεί η δυνατότητα σε δημόσια θεάματα, σε γήπεδα, ακόμα και σε πιο κλειστούς χώρους εστίασης να λειτουργήσουν με αυξημένο αριθμό εμβολιασμένων θεατών και πελατών.

Τον Σεπτέμβριο μάλιστα θα ανακοινωθεί και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών και πιθανά και των δασκάλων και των καθηγητών. Για τους τελευταίους πάντως υπάρχουν δεύτερες σκέψεις καθώς ήδη τα ποσοστά εμβολιασμού στις δύο αυτές κατηγορίες είναι υψηλά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα - Όλα τα στοιχεία στο Infographic του Newsbomb.gr