Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Η κυβέρνηση παρακολουθεί... ΚΙΝΑΛ και ετοιμάζει το «πουγκί» για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Παπανδρέου - Μητσοτάκης
Διακριτικά παρακολουθεί η κυβέρνηση τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.
InTime / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν στην κυβέρνηση τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, εξελίξεις οι οποίες αναμένεται να είναι ραγδαίες μετά την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο Μαξίμου δεν έχουν ακόμα κατανοήσει τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου, αλλά δεν είναι και οι μόνοι καθώς μαθαίνω πως ούτε στο ΚΙΝΑΛ έχουν καταλάβει αν ο πρώην Πρόεδρος θα διεκδικήσει και πάλι την αρχηγία. Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα, έκατσα και το έψαξα και μπορώ να σας πω πως οι υποψήφιοι για την προεδρία δεν έχουν καταλήξει σε μια κοινή εκτίμηση για το τι θα κάνει ο Παπανδρέου. Αν και ο ίδιος συνομίλησε με όλους, και έσπευσε να επισημάνει πως δέχεται πιέσεις από τη βάση να κατέβει στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, δεν φάνηκε να θέλει να ανοίξει τα χαρτιά του. Από την άλλη, όπως μου είπαν, ούτε τους πίεσε, ούτε τους ζήτησε να μην κατέβουν οι ίδιοι αλλά είναι γνωστή η πολιτική και όχι μόνο ευγένεια του ανδρός. Γενικά πάντως αν ήταν να ποντάρω εγώ θα έλεγα πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα …αναλάβει το βάρος της ιστορικής του ευθύνης προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας της παράταξης και θα κατέβει κανονικά στις εκλογές. Σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται να αποσυρθούν και κάνα δύο υποψήφιοι, χωρίς να λείψουν οι γκρίνιες. Αυτό το κλίμα της επόμενης μέρας στο ΚΙΝΑΛ είναι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου καθώς να σας θυμίσω πως οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με την αγαπημένη μας απλή αναλογική. Και αν με τη Φώφη Γεννηματά στην ηγεσία στο Μαξίμου ήταν σε γενικές γραμμές ήσυχοι δεν ξέρω αν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι με κάποιον άλλον στην ηγεσία. Για παράδειγμα υπάρχουν και κάποιοι στην κυβέρνηση που εκτιμούν πως το ΚΙΝΑΛ με τον Ανδρουλάκη στην ηγεσία μπορεί και να ….στρίψει πιο αριστερά και γιατί όχι να σκεφτεί να προχωρήσει και σε κάποιες πολιτικές συμμαχίες με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν θα σκέφτονταν ποτέ με τον Ανδρέα Λοβέρδο στο τιμόνι του κόμματος.

Στο Μαξίμου πάντως μπορεί να τα παρακολουθούν όλα αυτά εξ αποστάσεως, και να δηλώνουν πως δεν ανησυχούν και πολύ και κάπως έτσι είναι, για αυτό που αρχίζουν να ανησυχούν, όμως, είναι για το πρόβλημα της ακρίβειας και δεν αναφέρομαι μόνο για τα ενεργειακά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στο οικονομικό επιτελείο να ανοίξει και άλλο το πουγκί έτσι ώστε εκεί κάπου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό να μπορέσει να προχωρήσει και σε νέες ανακοινώσεις ανακούφισης των πολιτών. Και επειδή ακούω διάφορα, θα περιμένω να «κλειδώσουν» τα μέτρα αυτά για να σας τα παρουσιάσω, να τα ξέρετε εγκαίρως, να ετοιμαστείτε για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ο «γρίφος» με τους θανάτους της πανδημίας - Τι συμβαίνει με τα ποσοστά εμβολιασμού

The Voice: Παπαρίζου και Ρουβάς χόρεψαν τσάμικο – Η «Ιτιά» που τους μεράκλωσε!

Σέρρες: Ο δολοφόνος του 20χρονου κατηγορείται και για βιασμό 16χρονης